De valkuilen van online shoppen

De valkuilen van online shoppen


Sinds de coronaperiode is online shoppen terug van (nooit) weggeweest. Ook ik heb me er sindsdien al een paar keer aan gewaagd. Al verliep dat niet in alle gevallen even vlot.

Niets beter dan een pakje ontvangen, het vol enthousiasme openen en vervolgens blij zijn met wat erin zit. Het voelt toch altijd een beetje als een cadeau krijgen, hoewel je het eigenlijk zelf hebt betaald. Maar helaas doet de inhoud van een pakket niet altijd wat het belooft. Het gebeurt weleens dat je nieuwe trui er in het echt helemaal anders uitziet dan online. Of dat het kleedje waar je al zo lang op wacht, uiteindelijk veel te kort blijkt te zijn.

Hoewel mijn online aankopen zich doorgaans beperken tot boeken en dvd’s, had het binnen zitten tijdens de lockdown iets in mij aangewakkerd. De drang om nog eens te gaan shoppen was groot! Ik begon met iets klein: een paar oorbellen. Daar kon er weinig verkeerd mee lopen. En inderdaad, na een tijdje kwam het pakje aan en bleken de oorbellen er fantastisch uit te zien. Ik besloot om een stapje verder te gaan en kocht een paar schoenen. Niet veel later stonden die schoenen op een prominent plaatsje te blinken in mijn kast. Ik mag wel zeggen dat ik de smaak te pakken kreeg, en waagde me aan een tas. Maar toen die eenmaal was aangekomen, moest ik mijn enthousiasme inruilen voor teleurstelling. Het bleek echt een miskoop te zijn en ik was meteen ontmoedigd om nog iets nieuw te kopen.

Maar niet alleen het product zelf viel tegen bij het online shoppen. Ook het wachten op het desbetreffende pakje was een echte marteling. Elke keer wanneer ik een auto voor de deur hoorde stoppen, hoopte ik dat het zover was. Na een tiental keer dat vals alarm te hebben gekregen, was ik het wachten écht wel beu. De frustratie werd alleen maar groter wanneer ik ’s avonds besefte dat het pakje al een aantal uur geleden in mijn brievenbus werd gepropt. Tevergeefs gewacht dus …

Nee, mijn besluit staat vast: voor kleding ga ik liever naar een fysieke winkel. Shoppen blijft een van mijn favoriete bezigheden en vanachter een computer is dat toch helemaal anders. Het passen van schoenen en kledij heeft trouwens een zekere charme, vind ik. En ook het rondlopen met een hoop winkeltassen nadien, is een gevoel dat ik absoluut niet wil missen bij mijn volgende shopervaring!Ilana

Redactrice bij Blits Magazine en Blits Lokaal. Gepassioneerd door schrijven, fotografie en het Eurovisiesongfestival.

Wedstrijden

Cartoons