Hier komt de titel van mijn column

Hier komt de titel van mijn column


Inderdaad, daar moet de titel van mijn column komen. Alleen heb ik zo weinig inspiratie, dat ik totaal niet weet waarover ik kan schrijven. Hoewel ik anders over alles en nog wat een mening heb, en die maar al te graag laat horen, kom ik nu niet tot een simpel onderwerp voor deze column. Ik zou kunnen kiezen voor de makkelijke weg, en gaan voor hét Belgische onderwerp bij uitstek: het weer. Want inderdaad, het is herfst en het wordt kouder. Maar meer dan dat komt er niet echt uit. Het is alsof mijn hoofd gewoon leeg is.

Dat overkomt me eerlijk gezegd wel vaker. Wanneer ik word gevraagd wat ik vanavond wil eten bijvoorbeeld. Dat is toch een vraag waar je vrijwel nooit met volle overtuiging op kunt antwoorden. Of ben ik de enige die hier echt mee kan worstelen? Er zijn simpelweg te veel keuzes en ik weet nooit wat de juiste beslissing is. Wil ik nu frietjes of spaghetti? Of iets totaal anders? Lastig!

Of wanneer iemand me vraagt wat mijn favoriete lied of film is, da’s ook een moeilijke. Wees maar zeker dat ik op dat moment op geen enkel goed nummer of mooie film kan komen. En wanneer ik toch enkele titels kan opnoemen, hoe kies ik dan mijn favoriet? Want door een keuze te maken, verwerp je automatisch de andere opties. Kiezen is verliezen, zoals ze dan zeggen. Volgens mij is het die keuzestress die ervoor zorgt dat we soms kleine black-outs krijgen. Hoe simpeler de vraag, hoe moeilijker het is om een antwoord te vinden. Een kast vol kleren, maar wat trek je morgen aan? Het kan niet eenvoudiger: kies gewoon iets. Maar nee, waarom makkelijk wanneer moeilijk ook kan?

Misschien komt het doordat we allemaal op een bepaald punt verveeld raken. Het is de wil om te antwoorden die ontbreekt. We weten allemaal wat we willen eten of welke kleren we willen aantrekken, maar onze gedachten dwalen af en we dromen weg. En precies daardoor vinden we niet het juiste antwoord. Een makkelijke vraag vormt namelijk niet genoeg uitdaging om lang bij stil te staan. We zijn de hele dag druk aan het werk, met schrijven, lassen, installeren, bakken, programmeren, … Allemaal stuk voor stuk moeilijker dan de keuze tussen frietjes en spaghetti. En toch doen we dit met het grootste gemak.

Een simpele opdracht verveelt al snel, waardoor je je gedachten er niet meer bij kunt houden. En op zo’n moment laten we ons verleiden tot onbenullige activiteiten, zoals tv-kijken, een kruiswoordraadsel oplossen, of een column lezen die eigenlijk nergens over gaat.Ilana

Redactrice bij Blits Magazine en Blits Lokaal. Gepassioneerd door schrijven, fotografie en het Eurovisiesongfestival.

Wedstrijden

Cartoons