Afvalophaler ernstig gewond door transportkar

Afvalophaler ernstig gewond door transportkar


Afgelopen week werd een afvalophaler van IVBO ernstig gewond in de Brugse binnenstad door een overladen transportkar vol papier en karton.

Veel handelaars bieden papier en karton aan in hoge metalen transportkarren. Bij dergelijke karren ligt het zwaartepunt veel hoger dan bij rolcontainer, bedoeld voor afval. Dit maakt dat de karren ook sneller kantelen bij een oneffen ondergrond. En zo gebeurde het ongeval: een lader verreed een kar, waarbij deze kantelde en zo’n 200 kilo papier en karton op de voet van de lader belande. Het gevolg, meerdere ernstige breuken in de voet en een spoedoperatie.

IVBO roept op om papier en karton enkel aan te bieden in reglementaire recipiënten. “Er zijn veilige rolcontainers beschikbaar in verschillende formaten. De allergrootste rolcontainer is zo’n 1100 liter en kost éénmalig 225 euro, exclusief BTW, maar de lediging blijft gratis op de normale ophaaldata”, zegt Geert Quaegebeur, directeur van IVBO. Kleinere hoeveelheden kunnen uiteraard nog steeds aangeboden worden in pakketjes of dozen van maximum 15 kilo, gebonden met natuurtouw.Meer nieuws uit de streek


Vorig jaar verwelkomde Stad Brugge en cinema …

De vzw Beestjes in Nesten opende al …