AMOK in Brugge

Datum Event: 02/10/2020 t.e.m. 11/10/2020

AMOK in Brugge


Vrijdag 2 oktober start in Brugge het tiendaags festival AMOK. De rode draad is rituelen en religieus patrimonium. Dat zal je zien in de programmatie, maar ook in locaties.

De kick-off van AMOK gebeurt met een gratis concertmarathon die nagenoeg volzet is (er zijn wel nog tickets beschikbaar voor MATTIASDECRAENE in de St. Jakobskerk). Omwille van covid-19 wordt er dit jaar met reservaties gewerkt. De reacties zijn weliswaar positief en in een mum van tijd waren verschillende concerten volzet.

Zaterdag 3 oktober is er een concert van Altin Gün. Omwille dat het snel uitverkocht werd, is een extra optreden ingelast om 15 uur, er zijn dus nog plaatsen beschikbaar!

Zondag 4 oktober is er een muzikale bedevaart van kerk naar kapel onder de noemer Ritueel parcours. Op het programma staat onder andere An Pierlé Quartet, Ben Bertrand, Stéphane Galland, Merope en schroothoop. Deze dag start om 13 uur in de St. Jakobskerk, daarna kies je zelf waar je naartoe trekt. Er zijn concerten in de Blindekenskapel, de Ryelandtzaal, Hof Bladelin en de Militaire Kapel. De dag eindigt opnieuw in de St. Jakobskerk met een concert van de Luxemburgse Pascal Schumacher.

Op donderdag 8 oktober is er muziek van post-metal Aksak Maboul in de wondermooie gotische turnzaal van Howest. De Brusselse band komt voor de eerste keer – in hun 30 jaar bestaan – naar Brugge afgezakt, met de nieuwe plaat Figures. Er zijn nog enkele tickets beschikbaar.

Vrijdag 9 oktober is er de double bill van soloartiesten Naima Joris en Simon Segers. Naima Joris scoorde een hit met het wondermooie Bellybutton en maakt op Radio 1 furore in programma’s als De Schemersessies. Simon Segers ken je misschien wel als drummer van Absynthe Minded, Black Flower of De Beren Gieren. Nu komt hij een uniek soloconcert brengen. De twee brengen ook samen enkele nummers, wat zeker voor vonken zal zorgen.

Van 2 tot 10 oktober kun je in de St. Jakobsstraat ook terecht in de AMOK meeting point en vinyl shop. Net als vorig jaar is er weer een vinyl shop die zich richt op de echte muziekliefhebber. AMOK partner Objects & Sounds zorgt voor de platen. In de AMOK shop vind je ook unieke merch van Davy Denduyver (Lost in the World) en heerlijke vegan cupcakes van Magpies. Het meeting point is eveneens het startpunt van twee podcast wandelingen door de Brugse binnenstad die je vrij op elk moment van de dag kan doen. De fabelachtige stad en Een soort van Stilte laten je Brugge ontdekken op een andere manier. Omwille van coronamaatregelen zijn er geen koptelefoons voorzien, breng dus zeker je eigen exemplaar mee.

AMOK is dus een intense tien dagen vol muziek, performances, talks, walks en dans in het hartje van Stad Brugge. Alle info vind je op www.amokbrugge.be.Meer nieuws uit de streek


Vorig jaar verwelkomde Stad Brugge en cinema …

De vzw Beestjes in Nesten opende al …

Deel dit!

Wedstrijden
Speel mee en win!
Win een snoephuisje van SURPRICE!
Speel mee en win!
Win een duoticket voor GRIMMLACHEN door Frank Degruyter!
Columns

Cartoons