Blankenbergebon geeft lokaal shoppen een boost

Blankenbergebon geeft lokaal shoppen een boost


De lokale economie in Blankenberge lijdt onder de coronacrisis. Lokaal winkelen is belangrijk, nu nog meer dan anders. Om iedereen een duwtje in de rug te geven schenkt het Lokaal Bestuur een Blankenbergebon aan de inwoners en tweedeverblijvers.

“De Blankenbergebon is een waardebon om te besteden bij de lokale, deelnemende handelszaak, horecazaak of dienstverlener. Een investering van ruim 408.000 euro die onze Blankenbergenaars en de Blankenbergse economie ten goede komt. Op die manier proberen we onze lokale handelaars te steunen in moeilijke tijden. Iedere inwoner krijgt een Blankenbergebon van 20 euro. Ook aan de tweedeverblijver werd gedacht: alle eigenaars van een tweede verblijf krijgen één waardebon per adres, ter waarde van 50 euro”, verduidelijkt burgemeester Daphné Dumery.

Schepen van Lokale Economie en Middenstand, Benny Herpoel: “Inwoners en tweedeverblijvers krijgen midden augustus een brief toegestuurd met een unieke registratiecode en met alle uitleg over hoe je de bon kan verzilveren. Dat kan online, maar je zal ook langs kunnen gaan bij enkele onthaalpunten van de stad. De Blankenbergebon zal de tweedeverblijvers ook stimuleren om na de zomerperiode naar onze stad te komen, een meestal rustigere periode waar in alle veiligheid kan geshopt worden.”

Deelnemende winkels zal je herkennen aan een ‘koop lokaal’-sticker die duidelijk zal uithangen aan iedere zaak. De waardebon is geldig vanaf 1 september tot en met 31 december.

Handelaars kunnen zich nog inschrijven voor een informatiemoment over de Blankenbergebon dat plaatsvindt op 13 augustus in de feestzaal van het stadhuis. Let op: de inschrijvingsdatum werd verlengd, schrijf je in vóór 12 augustus (12 uur). Meer info via middenstand@blankenberge.be.Meer nieuws uit de streek


De West-Vlaamse mobiliteitscampagne ‘De testkaravaan komt naar …

Een kind opvoeden neemt een grote hap …