Burgemeester en schepenen aan de slag als vrijwilliger

Burgemeester en schepenen aan de slag als vrijwilliger


Naar aanleiding van de tiende verjaardag van de Brugse Vrijwilligerscentrale steekt het voltallig college zelf de handen uit de mouwen. De burgemeester en schepenen lootten op maandag 19 oktober elk een organisatie waarbij ze in oktober / november voor enkele uren aan de slag gaan als vrijwilliger.

“De Vrijwilligerscentrale in Brugge bestaat tien jaar en dat wil de centrale ook via het stadsbestuur uitdragen. Via het project ‘Het stadsbestuur vrijwilligt’ schakelt de Vrijwilligerscentrale alle leden van het college van burgemeester en schepenen in om zélf een vrijwilligerstaak op zich te nemen. Ik ben alvast zeer benieuwd waar ik terecht zal komen”, zegt schepen van Preventie Mathijs Goderis.

De leden van het college kozen hun organisatie dus niet zelf. Tijdens het startmoment, dat plaatsvond op maandag 19 oktober aan de voordeur van de Vrijwilligerscentrale op het Kraanplein, werden de burgemeester en schepenen gekoppeld aan één van de zorgvuldig voorgeselecteerde organisaties. De nieuwbakken vrijwilligers krijgen tot 15 november de tijd om hun engagement uit te voeren.

Warm engagement

“Via dit project toont het stadsbestuur haar persoonlijk warm engagement tegenover de Bruggeling en wordt het belang van vrijwilligerswerk in het sociale weefsel van Brugge nogmaals in de kijker gezet. De tien deelnemende organisaties illustreren ook de variatie aan mogelijkheden binnen het Brugse vrijwilligerswerk. Verder zetten we op deze manier allen samen in op de bredere doelstellingen uit de beleidsnota bij het thema ‘Brugge, sociaal en warm’”, zegt burgemeester Dirk De fauw.

Het college lootte een plek bij één van deze organisaties:

  • Binnenstad
  • Raakvlak Brugge
  • S-Plus
  • Musea Brugge / Volkskundemuseum
  • Centrum voor Basiseducatie / Open-School Brugge – Oostende – Westhoek
  • Nachtopvang ’t Sas
  • CAW Noord-West-Vlaanderen / Televestiaire
  • Rode kruis Afdeling Brugge / Zorgbib


Meer nieuws uit de streek


Heel wat West-Vlamingen kwamen voor op de …

Welzijnsvereniging Mintus bedankt de volledige equipe van …