Club Brugge Foundation schenkt 40 laptops aan Huis van het Kind

Club Brugge Foundation schenkt 40 laptops aan Huis van het Kind


Sinds april circuleert in Brugge de oproep om laptops of ICT-materiaal te schenken aan Huis van het Kind Brugge. Met het materiaal wil de organisatie kwetsbare gezinnen met schoolgaande kinderen ondersteunen. Ook Club Brugge Foundation gaat op de oproep in en schenkt 40 laptops zodat ook kwetsbare jongeren het nieuwe schooljaar met alle kansen kunnen starten.

Peter Gheysen, Head of Foundation bij Club Brugge: “De slogan van Club Brugge is ‘No Sweat/No Glory’, waarbij we passie, inzet en hard werken als bouwstenen zien om successen te behalen. Met onze Foundationwerking voegen we hier ‘No Heart/No Glory’ aan toe, omdat we het als voetbalclub met een grote sociale verantwoordelijkheid belangrijk vinden om je hart te tonen en elkaar te helpen wanneer het moeilijker gaat. De Clubfans hebben massaal hun goede hart getoond en mondmaskers gekocht voor het goede doel. Daardoor kunnen we vandaag het Huis van het Kind Brugge 40 nieuwe laptops schenken. De toestellen worden in overleg met de scholen en Huis van het Kind Brugge verdeeld bij kwetsbare gezinnen, zodat ook zij het nieuwe schooljaar kunnen aanvatten met alle kansen. We zijn bijzonder trots op het engagement van onze fans.”

 “Onderwijs is de sleutel om generatiearmoede te doorbreken. In 2020 is een laptop in dat onderwijs onontbeerlijk, niet alleen om de lessen van thuis uit te kunnen volgen, maar ook voor huiswerk. De afgelopen maanden kregen we heel wat donaties van particulieren, bedrijven en serviceclubs om gezinnen te ondersteunen. De gift van de Club Brugge Foundation is de spreekwoordelijke kers op de taart. We zijn hen zeer dankbaar en blijven met Huis van het Kind Brugge werken aan toegankelijk onderwijs in coronatijden”, aldus Pablo Annys, schepen van Sociale Zaken.

Wie zelf laptops of ICT-materiaal wil schenken, kan dat doen via Huis van het Kind Brugge. Het team is bereikbaar op info@huisvanhetkindbrugge.be of op 050 47 55 15.Meer nieuws uit de streek


Wat kan ik zelf doen om een …

Lokaalmarkt Brugge verhuist. Hotelschool Ter Groene Poorte …