Cultuurvolle Zondag vervangt Autoloze Zondag

Datum Event: 20/09/2020

Cultuurvolle Zondag vervangt Autoloze Zondag


Geen Autoloze, maar wel een Cultuurvolle Zondag op 20 september. Het stadsbestuur besliste om samen met de culturele partners op die dag kleinschalige activiteiten op poten te zetten.

Op zondag 20 september stond normaal de Autoloze Zondag geprogrammeerd. Traditioneel is dit een dag waarop bezoekers door de binnenstad flaneren en op hun weg verrast worden door een brede waaier aan activiteiten. Door de coronacrisis zijn er echter geen grote publieksevenementen toegelaten.

Het college van burgemeester en schepenen bekeek de situatie en besliste op 24 augustus om dit jaar geen Autoloze Zondag te organiseren. De andere publiekstrekkers Sint-Kruis Kermis en de braderie in de Langestraat en de Hoogstraat waren eerder al geannuleerd.

Nood aan portie cultuur is groot

Stad Brugge blijft echter niet bij de pakken zitten. Burgemeester Dirk De fauw: “De nood aan een portie cultuur is groot. Samen met de culturele partners bekijken we momenteel hoe we van de Autoloze Zondag een Cultuurvolle Zondag kunnen maken.”

“Een aantal activiteiten die gepland stonden, passen in de opstart van het nieuwe cultuurseizoen”, zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock. “Het zijn kleinschalige zaken die met reservatie en registratie voor een beperkt publiek georganiseerd kunnen worden.”
Meer nieuws uit de streek


Deel dit!

Columns
Wedstrijden

Cartoons