Hogeschool VIVES organiseert digitale informatieavonden

Hogeschool VIVES organiseert digitale informatieavonden


Op dinsdag 17 en donderdag 19 november organiseert Hogeschool VIVES een digitale informatieavond voor ouders over studeren in het hoger onderwijs.

Hogeschool VIVES beschikt over campussen in Brugge, Kortrijk, Oostende, Roeselare en Torhout. Er zijn basisopleidingen in de studiegebieden biotechniek, gezondheidszorg, handelswetenschappen en bedrijfskunde, industriële wetenschappen en technologie, onderwijs en sociaal-agogisch werk.

Vragen

“Wat is het verschil tussen een graduaat, een bachelor en een master? Wat is leerkrediet? Hoe werkt het examensysteem? Hoe ziet een jaar in het hoger onderwijs er uit? En vooral: wat kost het? Dat zijn allemaal vragen waarop je een antwoord krijgt tijdens de digitale informatieavonden”, stelt woordvoerder Frank Devos van VIVES. De uiteenzettingen starten om 19 uur en om 20.30 uur worden ze gevolgd door een vragenuurtje.

Hogeschoollandschap

“Deze infoavonden zijn voor ouders van studenten die volgend jaar aan een reguliere bachelor- of graduaatsopleiding in het hoger onderwijs willen starten. De avonden zijn niet enkel bedoeld voor (ouders van) toekomstige VIVES-studenten maar onderwijsexperts van VIVES brengen op een eerlijke en neutrale manier informatie over het hogeschoollandschap, ook voor wie elders gaat studeren dan in VIVES. We vertellen alles over studeren in het hoger onderwijs en wat voor veranderingen dit voor ouders met zich meebrengt.”

Op de infoavond is er geen specifieke informatie over de verschillende opleidingen van VIVES. Daarvoor ontvangen de mensen van VIVES ouders en toekomstige studenten op de infomomenten. Er is ook geen info voorzien over afstandsonderwijs of verder studeren na het hoger onderwijs.

Inschrijven voor de digitale informatieavond kan via www.vives.be


Meer nieuws uit West-Vlaanderen


Sinds de invoering van de nultolerantie voor …

Sebastien Maes hernam op woensdag 25 november …