Howest zet in op begeleiding bij studiekeuze

Howest zet in op begeleiding bij studiekeuze


Om studenten en hun ouders zo goed – en zo vroeg – mogelijk te begeleiden bij het studiekeuzeproces organiseert Howest op 16, 17 en 18 november, telkens om 19.30 uur online infosessies over studeren in het hoger onderwijs.

Ook al lijkt de start van het academiejaar 2021-2022 nog heel veraf, toch wil Howest zo vroeg mogelijk in het studiekeuzeproces de nodige antwoorden geven op vragen zoals ‘Hoe maak ik de juiste studiekeuze?’, ‘Hoeveel uur les krijg ik?’, ‘Wanneer heb ik examens?’, ‘Kan ik naar het buitenland?’ ‘Hoeveel kost studeren aan de hogeschool?’ en ‘Hoe zit het juist met studiepunten en leerkrediet?’

“De stap naar het hoger onderwijs gaat gepaard met heel wat vragen, zowel bij toekomstige studenten als hun ouders”, aldus Elke Christiaen, diensthoofd Communicatie bij Howest.

Informatie en begeleiding

Lode De Geyter, algemeen directeur van Howest voegt daar nog aan toe dat persoonlijke begeleiding één van de sterktes is van Howest. “We ondersteunen onze studenten optimaal tijdens hun opleiding, maar ook voor ze hier hun eerste les krijgen helpen we hen al graag een handje door hen maximaal te informeren en te begeleiden in het studiekeuzeproces. Die ondersteuning wordt dit jaar belangrijker dan ooit, want opendeurdagen of infoavonden op de campus kunnen we momenteel niet organiseren.”

Voor ouders en studenten

Om dit op te vangen wil Howest zoveel mogelijk informatie bezorgen die de studenten kan helpen bij het kiezen. Daarom zijn er 3 online infosessies met telkens een andere specifieke invulling. De infosessie van 16 november richten de Howest-opleidingsdirecteurs uit Brugge en Kortrijk zich specifiek tot ouders, de sessies van 17 november voor Kortrijk en 18 november voor Brugge zijn specifiek gericht op toekomstige studenten. Tijdens deze presentaties geven huidige Howest-studenten vanuit hun eigen ervaring antwoorden aan toekomstige studenten.

Inschrijven voor één van de sessies kan via  howest.be/nl/hoger-onderwijs.


Meer nieuws uit West-Vlaanderen


De Aalbeekse Liesbet Delvoye (23) kreeg de …

Benno Sameyn (26) uit Kortrijk heeft net …

Herr Seele schonk vandaag een gratis piano …