Lisa-Marie Billiet brengt kleur in sombere tijden

Datum Event: 14/11/2020

Lisa-Marie Billiet brengt kleur in sombere tijden


Tijdens deze nare coronaperiode zijn heel wat mensen op zoek gegaan – of ze zijn nog steeds op zoek – naar een nieuwe hobby. Een hobby waar ze de deur niet voor uit hoeven. Dit bracht de jonge Blankenbergse kunstenares Lisa-Marie Billiet op het idee om via een workshop jong en oud kennis te laten maken met de wondere wereld van het schilderen en specifiek met de op dit moment erg populaire schildertechniek fluid art.

Lisa-Marie Billiet: “Het zijn voor iedereen heel moeilijke tijden. Tijden waarin we beperkt worden in onze ontspanningsmogelijkheden. Heel veel mensen zijn op zoek naar een hobby die ze thuis kunnen beoefenen. Als kunstenares, met een fascinatie voor schilderen, wil ik mensen via een workshop kennis laten maken met de schildertechniek fluid art. Bij fluid art voel je de vrijheid van de lopende verf die je uitgiet op het canvas, het werkt zeer therapeutisch. De onvoorspelbaarheid zorgt ervoor dat je steeds een uniek en prachtig resultaat krijgt. Je leert los te laten wat je verwacht en precies wilt, om de verf haar eigen ding te laten doen. Binnen fluid art heb je honderden technieken die je kan toepassen en uitproberen. Zo kan je werken met silicone-olie om cellen te creëren, op de verf blazen met een rietje, werken met een trechtertje waar je de verf in giet om dan alles in één keer los te laten, …”

“Met mijn workshop wil ik jong en oud kennis laten maken met de wondere wereld van het schilderen, een hobby waarvoor je niet de deur uit moet en waar je met een beperkt budget mooie creaties kan maken en zo wat kleur kan brengen in je huis tijdens deze sombere tijden.”

De workshop gaat door op 14 november in de Pekelput in Blankenberge. Start om 9 uur, het einde is voorzien om 12 uur. Het doel is dat elke deelnemer op het einde van de workshop drie prachtige resultaten mee naar huis kan nemen.

Inschrijven kan via de website www.acrylicartlisamarie.be/workshops-2/ of via het Facebookevenement ‘Workshop fluid art door Acrylic Art Lisa-Marie’ op de pagina Acrylic Art Lisa-Marie.



Meer nieuws uit de streek


Maandag 26 oktober werd om 15.24 uur …

Infrabel vernieuwt de sporen van de spoorlijn …