Ontdek Uitkerke met je smartphone

Datum Event: 17/10/2020

Ontdek Uitkerke met je smartphone


Het Willemsfonds ontwikkelde 5 virtuele wandelingen door Blankenberge. In een handige app op smartphone werden foto’s, filmpjes, muziek, oude kaarten en informatie samengebracht over zo’n 90 interessante plaatsen in en om het centrum, langs de haven en de oostkant, en in Uitkerke.

Het gebruik ervan is heel eenvoudig. Je downloadt de app op je smartphone, je kiest één van de wandelingen, en je gaat op stap. Bij elke erfgoedplek komt informatie tevoorschijn. Zo ontdek je het verleden van Blankenberge op een totaal nieuwe manier. Op jouw eigen tempo, wanneer je zelf wilt, én volledig coronaproof.

Omdat het Willemsfonds geïnteresseerden graag op weg helpt om de app te gebruiken, wordt een startmoment georganiseerd. Je krijgt ter plaatse uitleg over het downloaden en gebruiken van de app. Daarna kan je de wandeling op eigen tempo doen, alleen of met je bubbel. Een wandeling duurt ongeveer 2 uur. Het startmoment gaat door in het kasteel van Uitkerke, en start om 14 uur. Deelnemen is gratis.Meer nieuws uit de streek


Op maandag 26 oktober wordt aangevat met …

Tijdens deze nare coronaperiode zijn heel wat …