Provinciaal Hof verdwijnt even achter doek

Provinciaal Hof verdwijnt even achter doek


Copyright foto: Provincie West-Vlaanderen

Het Provinciaal Hof staat in de steigers voor een grondige renovatie en herinrichting. De Provincie West-Vlaanderen, eigenaar sinds 2018, wil van het historische gebouw op de Markt van Brugge een open huis maken voor alle West-Vlamingen en bezoekers van buiten de provincie. Begin oktober werden de eerste stellingen geplaatst. Sinds het begin van de stellingbouw geven werfpanelen met een totale lengte van 52 meter duiding over de werken, de historiek en de toekomst van het gebouw. De zijpanelen zullen doorheen de renovatieperiode geregeld aangepast worden en telkens uitleg geven over de lopende fase.

Tijdens de werken verdwijnt het Provinciaal Hof achter een groot werfdoek, en dat tot eind 2021. Op dat doek is het Provinciaal Hof op ware grootte afgeprint, zodat het iconische neogotische gebouw niet helemaal uit het straatbeeld verdwijnt.

Het gaat om een huzarenstukje dat zeker twee volle werkdagen in beslag zal nemen. Het werfdoek bestaat uit drie delen en is samen 900 vierkante meter groot. Het grootste doek komt op donderdag 12 november eerst aan de beurt. Als alles volgens schema verloopt en de weersomstandigheden mee zitten, zit het hele Provinciaal Hof vrijdagavond 13 november achter het werfdoek.
Meer nieuws uit de streek


Heel wat West-Vlamingen kwamen voor op de …

Welzijnsvereniging Mintus bedankt de volledige equipe van …