Schapen in stadspark Hof De Jonghe

Schapen in stadspark Hof De Jonghe


Copyright foto: brugge.be

Een handvol huizen rond een boomgaard en een schapenweide. Dat is Hof De Jonghe, een verborgen én bevoorrecht groen plekje middenin de stad. “Met de heer Herman van de Caveye als nieuwe gebruiker van de weide, verwelkomen we de schapen in onze binnenstad”, vertelt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.

De overeenkomst gaat per direct in en voorziet een kosteloos gebruik door de gebruiker mits enkele concrete voorwaarden. “Zo zullen er enkel schapen mogen geplaatst worden op de schapenweide en is ander vee niet toegelaten. Verder zal er voldaan moeten worden aan alle bepalingen op vlak van dierenwelzijn (verzorgen van de dieren, voorzien van water) en voorziet Stad Brugge op haar beurt in een schuilhok voor de dieren”, vertelt schepen Van Volcem.

Bewoners plukken de vruchten

De schapenweide met bijhorende boomstammen hebben een weideafsluiting met een meidoornhaag in een ovale vorm. “De weide telt ook vele mooie fruitbomen, de bewoners zullen er de vruchten van dragen” , lacht Mercedes Van Volcem. Het fruit mag namelijk op afgesproken tijdstippen geplukt worden door de omwonenden. De bewoners worden door de stad verwittigd.

Het Hof is sinds 1980 toegankelijk voor het grote publiek, maar toch lijkt het alsof je op een privédomein mag komen piepen. “Hof de Jonghe ligt vlak naast de art-deco directeurswoning van het Hof Campers. Hier plaatste Stad Brugge 25 groene stoelen om ook dit stadsparkje aantrekkelijker te maken voor haar inwoners en bezoekers”, besluit de Brugse schepen.Meer nieuws uit de streek


Vanaf vandaag lanceren alle Belgische hulpverleningszones een …

Een hele zomer lang viert kunst hoogtij …