Sint en Piet hebben Google Meet ontdekt!

Sint en Piet hebben Google Meet ontdekt!


Sinterklaas en zijn Pieten zijn met de stoomboot onderweg naar België. Er is alleen één groot probleem… België kleurt rood door COVID-19! Hierdoor zijn alle grote events, intredes en bedrijfsbezoeken afgelast, maar ook de huisbezoeken kunnen niet veilig verlopen en worden jammer genoeg verboden. Alles voor de veiligheid van de kinderen, Sinterklaas en de Pieten natuurlijk.

Maar terugkeren naar Spanje is geen optie. Ze zouden teveel kinderen moeten teleurstellen. Daarom hebben Sinterklaas en Hoofdpiet in overleg met Computerpiet beslist om de kinderen enkel per bubbel via een Google Meet te ontmoeten, zoals dit in vele scholen al gebeurde tijdens de eerste lockdown. En natuurlijk kunnen de opa’s en oma’s op deze manier ook in alle veiligheid aansluiten.

’s Nachts, wanneer de kinderen in dromenland zijn, gaan Sinterklaas en de Pakjespieten met gepersonaliseerd mondmasker natuurlijk wél op stap om de cadeautjes te brengen. Zo hebben de kinderen toch nog iets om naar uit te kijken. En geen zorgen, dit is voor Sinterklaas en de Pieten een essentiële verplaatsing, dus voor hen telt de avondklok niet.

Maar voor het zover is, is er nog heel wat werk aan boord van de stoomboot. Er moeten nog honderden cadeautjes ingepakt worden, de Keukenpieten bakken koekjes en de Naaipieten zijn druk bezig met het stikken van speciale mondmaskers.

In Oostkamp is op een geheime locatie een tijdelijke, overdekte filmset gemaakt om de komende dagen en weken al dan niet LIVE te gaan en ervoor te zorgen dat de kinderen in de Brugse regio ondanks alles naar een onvergetelijk Sinterklaasfeest kunnen uitkijken…

Sinterklaas en Hoofdpiet spreken vanop de stoomboot de kinderen ook in een filmpje toe. Dit is te vinden op:

Facebook: www.facebook.com/welkomsintenpieten

Youtube: www.youtube.com/watch?v=n6i-hcoy3AE


Meer nieuws uit West-Vlaanderen


Half november werd een uitbraak van het …

In september konden de bewoners en omwonenden …

Vorige week liet Natuur en Bos van …