Trek je laarzen aan en kom naar het bos

Trek je laarzen aan en kom naar het bos


Al heel wat jaren organiseert het Agentschap voor Natuur en Bos de educatieve focusweek Week van het Bos. Het Natuurcentrum Beisbroek (Stad Brugge) neemt dit jaar – net zoals de voorbije jaren – opnieuw deel. “Week van het Bos biedt een educatief  aanbod voor zowel scholen, verenigingen als het brede publiek. Ieder jaar op rij mogen we spreken van een succes. Ik nodig dan ook alle Bruggelingen uit om dit weekend de botten aan te trekken en naar het bos te komen”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.

Brugse stadsbossen

Stad Brugge lanceert dit jaar een boekje met als titel ‘De Brugse Stadsbossen’. “We kozen bewust voor deze titel aangezien we onze inwoners willen informeren over het rijke aanbod van de bossen Beisbroek (98 ha), Tudor (40 ha) en het Chartreuzinnenbos (21 ha). Het boekje laat je stap voor stap onze bossen ontdekken. Het omvat een stuk geschiedenis van onze bossen, vertelt wat er allemaal te beleven valt, geeft een aantal weetjes weer en vertelt hoe we als Stad aan doordacht bosbeheer doen. De Stadsbossen en parken zijn de tuinen van de Bruggelingen. Het zijn dé uitgelezen plekken om samen met vrienden en familie een aangename tijd door te brengen. Als stadsbestuur hechten we veel waarde aan deze natuurpracht. Met een weloverwogen aankoopbeleid brachten we de groenzones in Sint-Michiels en Sint-Andries met elkaar in verbinding. Zo vormden we deze bosgebieden om tot één groene long. Voormalige kasteeltuinen en -bossen openden de deuren voor het grote publiek om er te wandelen, fietsen, een koetsrit te maken of paard te rijden. Uitblazen doe je op een mooi terras omring door prachtige natuur of gezellig met je picknick op één van de picknickplekjes”, verduidelijkt schepen Mercedes Van Volcem.

Natuurcentrum Beisbroek

“Het Natuurcentrum Beisbroek biedt iedereen de kans om op een leuke en interactieve manier te leren over de natuur en het milieu. Het heeft een rijk aanbod aan activiteiten”, zegt burgemeester Dirk De fauw. “In een omgeving die rust biedt en uitnodigt tot spel en verkenning kunnen onze inwoners de natuur van dichterbij leren kennen”, vult schepen Mercedes Van Volcem aan.

Met het gezin naar het bos

Voor een leuke gezinsactiviteit kun je dit jaar met het volledig gezin terecht in Beisbroek. “Gezinnen kunnen gratis deelnemen aan deze activiteiten. Ze worden begeleid door onze enthousiaste gidsen en educatieve medewerkers”, zegt schepen Mercedes Van Volcem.

Neem voor het volledige aanbod aan activiteiten een kijkje op deze website.

Scholenaanbod

Het Natuurcentrum voorziet een uitgebreid aanbod van activiteiten voor scholen. Dit biedt ze de kans om doorheen het volledige jaar aanvraag te doen. Zo kan je op stap met de gids, de bestaande dierensoorten ontdekken en heel wat bijleren over de verschillende bomen in het bos. “Ook dit jaar kwamen er naar aanleiding van de Week van het Bos heel wat aanvragen binnen. Concreet verwachten we 917 kinderen uit 39 scholen.

Hier mogen we trots op zijn, het bewijst nog maar eens dat onze stadsbossen over een grote aantrekkingsfactor en educatieve waarde beschikken. De activiteiten zelf worden steeds op leeftijdsniveau georganiseerd en nemen kinderen mee in de bijzondere wereld van het bos. Dit jaar bundelen we al deze activiteiten in een schoolbrochure. Zo hebben scholen een overzicht van de bestaande activiteiten en beschikken ze over voldoende informatie”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.Meer nieuws uit de streek


Wat kan ik zelf doen om een …

Lokaalmarkt Brugge verhuist. Hotelschool Ter Groene Poorte …