Triagepunt COVID-19 verhuist naar AZ Sint-Jan

Triagepunt COVID-19 verhuist naar AZ Sint-Jan


Het triagepunt in Sportcomplex Daverlo – waar sinds maart van dit jaar personen met een vermoeden van besmetting met het coronavirus onderzocht of getest worden – sloot op dinsdagavond 15 september de deuren. Vanaf woensdag 16 september gaat op de site van het AZ Sint-Jan een nieuw triagepunt open. Zoals steeds kunnen patiënten hier uitsluitend op doorverwijzing van hun huisarts terecht.

Op vraag van de bovenlokale overheid richtte het stadsbestuur samen met de huisartsenkring HABO dit voorjaar een medisch triagepunt op. Dit triagepunt opende op 20 maart de deuren op de site van Sportcomplex Daverlo. Patiënten konden er op verwijzing van hun huisarts terecht om in de veiligst mogelijke omstandigheden onderzocht en later ook getest te worden op COVID-19. Een tijdige opsporing van besmettingen speelt een cruciale rol in de strijd tegen het coronavirus. In deze context werden in het voorbije half jaar ruim 6.000 tests afgenomen in Sportcomplex Daverlo. In 143 gevallen bracht de test effectief een besmetting aan het licht.

Nieuw triagepunt op site AZ Sint-Jan

Ook in de huidige heropflakkering van het coronavirus blijft het belangrijk om voldoende mensen te kunnen testen. Vanaf woensdag 16 september kan men daarom terecht in een nieuw triagepunt, op de site van het AZ Sint-Jan.

Huisartsenkring HABO werkte de voorbije weken nauw samen met beide Brugse ziekenhuizen om het nieuwe triagepunt uit te bouwen. Het triagepunt wordt ingericht in zes volledig uitgeruste containers. Indien de epidemiologische toestand dit zou vereisen, is er bovendien mogelijkheid om het triagepunt verder uit te breiden. Op de site is de nodige signalisatie voorzien om al wie er een afspraak heeft vlot zijn weg te laten vinden.

Uitsluitend op verwijzing

Patiënten kunnen uitsluitend op verwijzing van een huisarts terecht in het triagepunt. Huisartsen uit de hele regio van de huisartsenkring (Brugge, Zedelgem, Oostkamp, Knokke-Heist, Jabbeke, Zuienkerke, Damme, De Haan en Blankenberge) kunnen patiënten naar het Brugse triagepunt doorverwijzen.

Wie zelf ziek is, kan in geen geval op eigen initiatief naar het triagepunt gaan. Het eerste aanspreekpunt blijft altijd je eigen huisarts, die je hiervoor telefonisch contacteert. Hij of zij kan op zijn of haar beurt beslissen of je getest moet worden en een afspraak vastleggen bij het triagepunt.

Meer info op www.brugge.be/coronavirus.
Meer nieuws uit de streek


Vanaf maandag 10 augustus zal De Vlaamse …

Jan Delvaux en Jimmy Dewit (DJ Bobby …

Deel dit!

Columns
Wedstrijden

Cartoons