uitZOMERlijk schenkt inkomsten aan LIVE2020

uitZOMERlijk schenkt inkomsten aan LIVE2020


Stad Brugge en de Brugse culturele partners sloegen afgelopen zomer de handen in elkaar en stelden een fantastisch programma samen, waardoor de culturele zon opnieuw boven Brugge straalde. uitZOMERlijk nodigde iedere cultuurliefhebber uit op twee unieke locaties in de stad: de tuin van Gezelle en House of Time.

Stad Brugge en de organisatoren van uitZOMERlijk hielden de toegangsprijs bewust laag, zodat iedereen volop de kans kreeg om aan deze evenementen deel te nemen. Daarnaast wilden Stad Brugge en de culturele partners ook de artiesten een hart onder de riem steken. Alle ticketinkomsten gaan daarom naar een van de fondsen voor culturele sector: Live 2020, ter ondersteuning van wie livemuziek mogelijk maakt.

Voorstellingen snel uitverkocht

“De diverse voorstellingen waren tot ons groot plezier in een mum van tijd uitverkocht. We haalden maar liefst 18.660 euro op die we, zoals beloofd, rechtstreeks storten op het fonds ter ondersteuning van livemuziek: LIVE2020. Een schitterend eindresultaat van een even prachtig initiatief. Stad Brugge wil graag elke bezoeker bedanken die door het aankopen van een toegangsticket een bijdrage leverde. Ook de verschillende Brugse cultuurhuizen verdienen een dankjewel voor de puike organisatie van uitZOMERlijk”, zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock.

LIVE2020

LIVE2020 zamelt geld in om perspectief te bieden aan de Belgische livemuzieksector. Hiermee steunt het fonds zowel getroffen collega’s die het financieel moeilijk hebben als de sector zelf door relance-initiatieven te ondersteunen. Het vormt zo een extra steun om livemuziek opnieuw in de beste, en veilige, omstandigheden te laten terugkeren naar de kleine en grote podia.Meer nieuws uit de streek


Vorig jaar verwelkomde Stad Brugge en cinema …

De vzw Beestjes in Nesten opende al …