Verminderde waterdruk mogelijk

Verminderde waterdruk mogelijk


Farys voert tussen maandag 7 en zaterdag 12 september werken uit op de hoofdtransportleiding Brakel-Brugge. Een daling van de waterdruk is mogelijk tijdens die werken. Er zal wel steeds voldoende drinkwater beschikbaar blijven.

Deze werken zullen een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere verhoging van de leveringszekerheid in de provincies Oost- en West-Vlaanderen.

Tijdens deze werken wordt de watervoorziening in stand gehouden door herschakelingen op niveau van het distributienet, zodat alle kunnen blijven rekenen op de beschikbaarheid van voldoende drinkwater.

Door deze werken kan wel een merkelijke verlaging van de druk op het distributienet ontstaan, maar er zal een minimale druk zal aanwezig blijven. Deze drukverlaging doet zich voor vanaf maandag 7 september (+/- 22 uur) tot en met zaterdag 12 september (+/- 12 uur) in Beernem, Oostkamp, Sint-Andries, Sint-Michiels en Varsenare.

Door de herschakelingen op het net kan het drinkwater een andere oorsprong hebben dan de gebruikelijke, waardoor een andere smaak of geur waargenomen kan worden.


Meer nieuws uit West-Vlaanderen


De federale regering maakte op 16 oktober …

Na vaststelling van grafschennis op verschillende begraafparken …

De werken aan de stationsomgeving schieten goed …