West-Vlaanderens Mooiste: fiets digitaal door West-Vlaanderen!

West-Vlaanderens Mooiste: fiets digitaal door West-Vlaanderen!


Ben je op zoek naar een leuk digitaal fietsevent waarbij je heel wat leuke en verborgen pareltjes ontdekt? Fiets gratis mee met het fietsevent West-Vlaanderens Mooiste! Dit jaar zal West-Vlaanderens Mooiste echter op een alternatieve manier georganiseerd worden waarbij jij als deelnemer zelf bepaalt wanneer je deelneemt en dit in alle veiligheid.

West-Vlaanderens Mooiste is gekend voor het fietsen langs idyllische plekjes, het genieten van mooie landschappen en vergezichten en het ontdekken van toeristische trekpleisters.

Recreatieve fietsers fietsen langsheen de fietsknooppunten (25, 50 en 75 km). De sportieve fietsers (75, 100, 125 en 150 km) kunnen zich uitleven op een sportief parcours. De mountainbikers en gravelbikers verkennen onverharde wegen en paden in en rond Roeselare (25, 50 en 75 km).

Op maat van gezinnen

Vanaf 27 juli kun je deelnemen aan ‘De Zoevende Zapper’, een leuke fietszoektocht van 17 km, op maat van gezinnen met kinderen. Wie weet win jij een reis naar Disneyland Parijs met het ganse gezin!

Digitaal aanbod

Fietsers hebben vanaf 27 juli elke week de keuze uit nieuwe, verrassende fietsroutes binnen West-Vlaanderen. Elke week ontdek je nieuwe fietsroutes in een andere West-Vlaamse regio. Als fietser kun je van thuis uit inpikken onderweg en deelnemen aan West-Vlaanderens Mooiste. Alle fietsroutes, zowel de recreatieve als sportieve routes, worden digitaal aangeboden om te gebruiken op jouw gps-toestel of smartphone.

Vrijheid van fietsen

Dit concept streeft naar een vrijheid van fietsen, het ontdekken van toeristische parels binnen West-Vlaanderen en het creëren van een sportief vakantiegevoel bij de fietsers. Recreanten, wielertoeristen en mountainbikers kiezen dus zelf wanneer en welke afstand ze fietsen.

Deelnemen aan het fietsevent is gratis. Alle info over dit alternatieve concept vind je op www.westvlaanderensmooiste.be.


Meer nieuws uit West-Vlaanderen


In navolging van de federale maatregelen die …

OC Marke lanceert twee activiteiten binnen het …

Deze week moest de buitenschoolse kinderopvang in …