Coronaveilig bezoek aan Knokke-Heistse begraafplaatsen

Coronaveilig bezoek aan Knokke-Heistse begraafplaatsen


De novemberdagen staan voor de deur. Dit is de tijd waarop er veel burgers hun dierbare overledene herdenken door een bezoek te brengen aan de begraafplaatsen. Ook op de begraafplaatsen is het noodzakelijk enkele veiligheidsmaatregelen ter bestrijding van Covid-19 in acht te nemen.

Zo is er het besluit van de provinciegouverneur dat het dragen van een mondmasker verplicht op begraafplaatsen van zaterdag 24 oktober tot en met zondag 8 november. Het gemeentebestuur vraagt om de bezoekmomenten zoveel mogelijk te spreiden, zodat er geen concentratie aan volk is op de drukste dagen, namelijk het verlengd weekend van 30 oktober tot en met 2 november. Kom met maximum twee volwassen personen. Tijdens dit drukste weekend zullen stewards je attent maken op het dragen van een mondmasker en het ontsmetten van de handen. Uiteraard is afstand houden ook hier de regel en er is een verbod op samenscholing.

Net zoals andere jaren is het niet toegelaten om onderhoudswerken aan de grafstenen te doen vanaf donderdag 29 oktober tot en met maandag 2 november. Er mag ook geen plaatsing of afwerking van grafstenen gebeuren.

Het kantoor is niet toegankelijk voor publiek en gebruik van de toiletten is niet mogelijk.

De begraafplaatsen zijn open van 8 tot 17 uur. Op de centrale begraafplaats gaat de poort automatisch dicht na deze openingstijden.Meer nieuws uit de streek


De gemeentelijke basisschool Het Anker uit Knokke-Heist …

Dankzij de opschaling en het optimaliseren van …