De bevrijding en het For Freedom Museum

Datum Event: 09/10/2020

De bevrijding en het For Freedom Museum


Het culturele seizoen van Volksontwikkeling Knokke-Heist opent op vrijdag 9 oktober een unieke voorstelling om 14.30 en 20 uur. Danny en Freddy Jones brengen dan in het Cultuurcentrum Scharpoord de voorstelling ‘De bevrijding en het For Freedom Museum’. 

Danny en Freddy Jones, bezielers van het For Freedom Museum getuigen over de veldslag om de Zwinvlakte. Die strijd is bepalend geweest voor het einde van WO II in en rond Knokke-Heist en de regio. Beide broers geven een boeiende presentatie over het waarom, hoe en door wie de veldslag om de Zwinvlakte gevoerd werd.

Film over bevrijding van Knokke

Als zonen van een Britse bevrijder tonen ze ook een unieke film over de bevrijding van Knokke op Allerheiligen 1 november 1944 waarop tal van Knokke-Heistenaren herkenbaar zijn. Ten slotte belichten Danny en Freddy hun passie voor het For Freedom Museum toe met het ontstaan en de plannen voor de toekomst. Een unieke en onvergetelijke avond gebracht door mensen die vinden dat de jeugd lessen moet blijven trekken. Tenzij we alles vergeten. Dat kan en mag niet. 

Verplichte reservatie

Voor deze voorstelling dient men met de gezinskaart Volksontwikkeling te reserveren in het Cultuurcentrum Scharpoord. Reservatie van genummerde toegangskaarten is verplicht. Het aantal plaatsen beperkt. Losse kaartjes kunnen ook aangekocht worden. Digitale reservatie is niet mogelijk. De coronamaatregelen worden gerespecteerd met het dragen van een mondmasker, ontsmetten van de handen en het bewaren van voldoende afstand. 

Abonnees van Volksontwikkeling wonen de voorstelling gratis bij. Leden van Davidsfonds of vtbKultuur, of zij die in het bezit zijn van een Uitpas of Eyca-pass betalen 7 euro. Anderen betalen 9 euro. Losse kaartjes dienen op voorhand aangekocht te worden in Scharpoord. Meer nieuws uit de streek


De jaarlijkse dierenzegening in Knokke-Heist vindt traditiegetrouw …

Move at the Coast is een benefietproject …