Dienstencentrum Den Hoek tijdelijk gesloten voor niet-residenten

Dienstencentrum Den Hoek tijdelijk gesloten voor niet-residenten


Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan adviseerde het Agentschap Zorg en Gezondheid om de dienstverlening van het lokaal dienstencentrum Den Hoek in de Westkapellestraat in Westkapelle aan te passen. Daarom besliste Curando om vanaf 2 november het dienstencentrum tijdelijk te sluiten. Dit heeft als gevolg dat alle geplande activiteiten voor onbepaalde tijd geannuleerd worden.

Uitzondering voor bewoners van assistentiewoningen

Het dienstencentrum is gesloten, maar er is wel een uitzondering voor bewoners van de assistentiewoningen. Zij mogen volgens de richtlijnen van het Agentschap Zorg en Gezondheid ’s middags in de ontmoetingsruimte lunchen. Dit gebeurt per flat aan een aparte tafel en met streng toezicht op de veiligheidsmaatregelen. Residenten die geen enkel risico willen lopen, kunnen de maaltijden ook op hun flat krijgen. In de namiddag kunnen de bewoners elk hun ding doen (kaarten, breien) en dit aan hun vaste tafel per flat. Er is geen mogelijkheid om aan de bar iets te drinken in de namiddag.

De medewerkers doen er alles aan om de zorgen en vragen van senioren zo goed mogelijk te beantwoorden. Bij eventuele vragen kun je contact opnemen met de centrumleider via ann.hoste@curando.be of 0472 01 78 55.Meer nieuws uit de streek