Gezinsworkshop tuinvogels

Datum Event: 28/08/2020

Gezinsworkshop tuinvogels


Wie geniet er niet van een tuin vol vrolijk vogelgezang? Tijdens deze workshop leer je op een speelse manier onze tuinvogels kennen, en hoe je jouw tuin vogelvriendelijk kan maken. Daarna ga je aan de slag, en maak je per gezin/bubbel je eigen nestkastje voor in de tuin.

Villa ’t Valkennest is ondertussen een half jaar opnieuw bewoond. Enkele mensen met een beperking en conciërge Annelies hebben er hun intrek genomen. Met deze workshop maak je niet alleen een leuk nestkastje, maar je maakt ook kennis met de bewoners en met Annelies! Wij zijn zelf aan de slag om onze tuin ecologisch, speels, prikkelend en ontdekkend te maken. Onder leiding van Annelies gaan de bewoners aan de slag om de tuin ecologisch, speels, prikkelend en ontdekkend te maken.

Deze workshop is gericht op jonge gezinnen, die op een leuke manier willen bijleren over de vogels in hun tuin. Wat ze graag eten, waar ze zich verschuilen, welke planten, struiken of bomen ze graag hebben. Met andere woorden: hoe we ze kunnen aantrekken in onze tuin? En wat is leuker dan een nestje kleine vogeltjes in de tuin? Daarom ga je per gezin aan de slag met zaag, hamer en boor, en maken jullie samen een vrolijk nestkastje. Sjablonen, verf, blinkers, parels, … zullen voor handen zijn voor de finishing touch.

Deze workshop gaat door op vrijdag 28 augustus, om 14 uur in Open Feesttent Beukenpark in Oostkamp.  Inschrijven gebeurt via https://inschrijvingen.oostkamp.be/. Deelnemen kost 25 euro per gezin.Meer nieuws uit de streek


Voor de aanleg van een voorsorteerstrook ter …

Op vrijdag 23 oktober gaat in zaal …