Inbraakpreventiecampagne #BlijfVanMijnKot

Inbraakpreventiecampagne #BlijfVanMijnKot


Op maandag 19 oktober lanceerde de Lokale Politie Damme/Knokke-Heist de inbraakpreventiecampagne #BlijfVanMijnKot met in de hoofdrol Bandiefje en zijn lieftallige partner in crime Bandliefje. De campagneslogan is een knipoog naar de hashtag #BlijfInUwKot van enkele maanden geleden. De lokale campagne sluit aan bij de nationale actieweek van 1 dag niet die plaatsvindt van 19 tot en met 25 oktober.

Hindernissen inbouwen 

“Je kan het werk van een inbreker bemoeilijken door hindernissen in te bouwen”, zegt politiewoordvoerster Isolde Van Eenooghe. “Drie minuten. Meer tijd neemt een inbreker niet om een woning binnen te dringen. Lukt dit niet, dan gaat hij er snel vandoor.”

Blijf van mijn kot

De inbraakpreventiecampagne zet drie eenvoudige tips centraal die het werk van een inbreker bemoeilijken:

  • Verwarring zaaien … onze torteldiefjes komen de buit weggraaien. Wees alert en laat je niet afleiden door een onbekende die aanbelt. De kans is groot dat zijn partner in crime al aan je achterdeur staat.
  • Ramen open … onze torteldiefjes gaan met de buit lopen. Sluit steeds alle ramen en deuren. Ook al ga je maar even de deur uit.
  • Tuinmateriaal … onze torteldiefjes gebruiken het allemaal. Laat geen ladder of ander materiaal in de tuin rondslingeren. Inbrekers maken er handig gebruik van. Sluit je tuinhuis ook af met een slot.

De West-Vlaamse cartoonist SeZart zorgt ook deze campagne voor de humoristische toets. Bandiefje krijgt tijdens zijn inbraakavontuur het gezelschap van een partner in crime: Bandliefje. De torteldiefjes zijn de komende periode te volgen op de Facebookpagina van de politiezone. Vanaf volgende week prijken ze ook op 10.000 broodzakken.

Extra toezicht en advies

De lokale politie voorziet tijdens de donkere maanden extra patrouilles in inbraakgevoelige wijken. “Ons team is goed zichtbaar aanwezig in het straatbeeld om inbrekers te ontmoedigen en onderscheppen”, zegt Van Eenooghe. “Inwoners kunnen ook voor gratis en vrijblijvend advies terecht bij een van onze diefstalpreventie-adviseurs.”


Meer nieuws uit West-Vlaanderen


De coronacrisis treft de sectoren cultuur, jeugd …

De lokale politie Damme/Knokke-Heist pakte op dinsdag …