Kamal Kharmarch in For Freedom Museum

Kamal Kharmarch in For Freedom Museum


Op woensdag 21 oktober om 20.40 uur kun je op Eén zien hoe Kamal Kharmarch de werking van het For Freedom Museum in Ramskapelle onder handen neemt. In Andermans Zaken gaat Kamal langs bij Vlaamse ondernemingen in nood om hun rendabiliteit te verhogen. Kamal is naast stand-upcomedian immers ook docent Bedrijfseconomie aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen en zelf een succesvol ondernemer. Dankzij de knowhow van diverse deskundigen en de praktische feedback van Kamals studenten krijgen Freddy en Danny Jones heel wat interessante tips aangereikt om nog meer bezoekers naar hun privémuseum te lokken.  

1 miljoen kijkers

Gemiddeld kan het tv-programma Andermans Zaken op zowat 1 miljoen kijkers rekenen. De uitzending alleen al betekent dan ook voor het For Freedom Museum een nationale promotie van onschatbare waarde. De waarderingscijfers voor het For Freedom Museum bij Tripadvisor gaan ondertussen in stijgende lijn en ook de tijdelijke tentoonstelling Helden van de Noordzee die liep tot 6 september is wegens succes al verlengd tot volgend jaar. 

Helden van de Noordzee 

Nog tot 3 januari 2021 kun je in het For Freedom Museum de tijdelijke tentoonstelling Helden van de Noordzee – Vissers & Mijnen bezoeken. De expo is een concept van curator Christophe Floré die ook ieder jaar het Internationaal Cartoonfestival in de badplaats op een heel creatieve manier in een specifieke artistieke vorm giet.   

Tijdens WO II kwamen meer dan 200 Vlaamse vissers om toen hun schip op een mijn liep. Als bezoeker beleef je in het For Freedom Museum hun ervaringen en besef je dat 75 jaar na de bevrijding het gevaar voor mijnen en bommen op de zeebodem nog steeds een bedreiging is voor onze vissers. Helden van de Noordzee vormt dan ook niet alleen een ode en eerbetoon aan zij die tijdens de Tweede Wereldoorlog het leven lieten om de bevolking te sparen van de hongersnood, maar ook aan de huidige vissers die een van de gevaarlijkste beroepen uitoefenen om ons dagelijks verse vis en schaaldieren op ons bord te bezorgen. 

Reservatie verplicht

Reserveer je bezoek aan het For Freedom Museum via https://forfreedommuseum.be want na de uitzending van Andermans Zaken op woensdagavond 21 oktober zal het ongetwijfeld storm lopen voor de diverse fascinerende vaste en tijdelijke bezienswaardigheden in dit boeiende Knokke-Heistse museum.  Meer nieuws uit de streek


Herfst betekent regen en wind, maar ook …

Ondanks de coronacrisis verwacht het gemeentebestuur in …