Koen is coronaheld van Oostkamp!

Koen is coronaheld van Oostkamp!


Het gezin Hallaert-Plasman is bijzonder geliefd in Oostkamp. Ze staan altijd klaar voor anderen in de buurt, en proberen jong en oud mee te krijgen met hun talrijke initiatieven die deze moeilijke periode wat draaglijker moeten maken. Het is dan ook volledig terecht dat vader Koen werd uitgeroepen tot coronaheld van Oostkamp.

“Anderen helpen is me met de paplepel ingegeven”, vertelt de 47-jarige Koen, die werkzaam is als leerkracht. “Mijn ouders doen heel wat vrijwilligerswerk en hebben me dus het goede voorbeeld gegeven. Vandaar dat we het als gezin eveneens heel belangrijk vinden om ons in te zetten om anderen te helpen, en al zeker in deze periode. Het begon met het entertainen van de kinderen van de Rozenstraat tijdens de lockdown. Dit werd uitgebreid met initiatieven voor jong en oud, zoals een fit-o-meter in de Bloemenwijk, een paaszoektocht en volksspelletjes. Gedurende 4 maanden werd ook dagelijks een applaus gegeven voor het zorgpersoneel, telkens met een verzoeknummer. Op vrijdagavond was er een coronaproof drink, elk in zijn eigen bubbel.”

“Je kon zien dat de ouderen genoten van de samenhorigheid en van de kleine babbels. De mensen in de buurt groeiden echt naar elkaar toe! Ik vond het dan ook mijn plicht om dit door te trekken naar anderen uit de buurt. Dus deden we boodschappen voor mensen in de buurt die ziek waren en probeerden we wekelijks 80+’ers te contacteren. Als we gingen wandelen, spraken we ouderen aan en vroegen hen of alles oké was. Gewoon een goeiedag en een praatje kunnen zoveel deugd doen. Het is voor iedereen een moeilijke tijd, maar al zeker voor ouderen en alleenstaanden.”

Koen is dan ook bijzonder blij met de erkenning van coronaheld, maar wil de pluimen niet enkel op zijn eigen hoed steken. “Het is een hele eer en het is leuk om te voelen dat je inzet gewaardeerd wordt, maar coronaheld zijn, doe je niet alleen”, zegt hij fier. “Dit doe je samen! Daarom wil ik deze titel doorgeven aan alle vrijwilligers, zorg- en hulpverleners, leerkrachten, winkeliers, horeca-uitbaters, vuilnismannen en -vrouwen, studenten, animatoren, burgemeester en bestuur, gemeentepersoneel en -arbeiders, kortom, aan allen die er een warm 8020 van maken! Iedereen die een beetje vrije tijd heeft, kan zich trouwens ten dienste stellen van de buurt. Zo starten we met een campagne in onze Bloemenwijk, ‘Ik wil 5 minuten helpen!’ genoemd. Wie iets wil doen voor een ander, kan een kaartje voor zijn raam hangen met ‘Ik wil 5 minuten helpen!’ en dan nemen wij contact op.”

“De situatie wordt er niet makkelijker op”, besluit Koen. “Het wordt donker, het weer zit niet altijd mee, de motivatie is vaak al minder, maar we moeten positief blijven door SAMEN creatieve ideeën uit te werken, zodat we een doel hebben om naar uit te kijken. We moeten proberen om warmte, sfeer en hoop te brengen, maar dan coronaproof. Ervoor zorgen dat niemand zich eenzaam voelt. Laten we met z’n allen een beetje coronaheld zijn de komende weken en maanden!”Meer nieuws uit de streek


Half november werd een uitbraak van het …

Vorige week liet Natuur en Bos van …