Kringwinkel online bereikbaar

Kringwinkel online bereikbaar


Op 30 oktober besliste het Overlegcomité om alle niet-essentiële winkels te sluiten om de verdere verspreiding van het coronavirus in te perken. Ook Kringwinkel ’t Rad in de Kursaalstraat sloot dus sinds maandag 2 november opnieuw zijn shop én brengpunt. Bruikbare goederen kun je nog altijd afleveren in het recyclagepark in de Sluisstraat. Check ook zeker de website en Facebookpagina van De Kringwinkel voor meer info over de verschillende Kringwinkeldiensten. Op Kringshop.be en uwkringding.be kan je wel nog online leuke tweedehandsspulletjes kopen.

De Kringwinkel ’t rad rijdt 100 % elektrisch

Mensen en spullen meer waard maken met respect voor het milieu, dat is de missie van De Kringwinkel ’t rad. In 2019 werd de organisatie voor het tweede jaar op rij laureaat van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen waarbij men zich onder andere engageerde voor een actieplan voor duurzame logistiek en mobiliteit. Bij De Kringwinkel ‘t rad investeerde men in elektrische voertuigen. Vanaf oktober gebeuren verplaatsingen tussen het logistiek centrum in Ruddervoorde en de winkels in Brugge Sint-Kruis, Brugge Sint-Andries, Zedelgem, Beernem, Heist en Blankenberge met 100 % elektrische wagens. Het wagenpark werd uitgebreid met 2 elektrische wagens Opel Corsa-E, aangekocht bij lokale handelaar Garage Deketelaere uit Veldegem. Er werd ook een eigen laadpaal geïnstalleerd op de parking via onze buren van ME Technics.

“Bij De Kringwinkel ‘t rad investeren we in elektrische voertuigen, omdat we overtuigd zijn van de voordelen voor onze organisatie en voor de maatschappij”, zegt operationeel manager Serge Geloen. “Elektrische voertuigen die rijden op groene energie zijn beter voor het milieu, want ze stoten geen CO2 en fijn stof uit.”Meer nieuws uit de streek