Kunstacademie in Jabbeke-Varsenare goed van start

Kunstacademie in Jabbeke-Varsenare goed van start


In Jabbeke en Varsenare worden er vanaf dit schooljaar naast Beeldende en Audiovisuele Kunsten (Academie Brugge DKO) ook Muziek en Woordkunst-Drama aangeboden (Stedelijk Conservatorium Brugge). Het gaat om de cursussen Muziekinitiatie, Muzikale en Culturele Vorming, piano, gitaar, saxofoon, klarinet, trompet en Woordatelier. Zo breidt het deeltijds kunstonderwijs in deze gemeente zijn aanbod flink uit.

Het Woordatelier wordt in de Permekeschool (Jabbeke) en in VBS De Wassenaard (Varsenare) onderwezen. Muziek wordt in VBS De Klimtoren (Jabbeke) en in VBS De Wassenaard gegeven. Het is de bedoeling om na de restauratie van de Oude Bibliotheek in Jabbeke daarheen te verhuizen. In Varsenare blijft de locatie VBS De Wassenaard.

De gemeente Jabbeke heeft sterk geïnvesteerd in een kwalitatief instrumentarium en in didactisch materiaal. Zo staan er zowel in Jabbeke als in Varsenare 2 akoestische en 1 digitale piano ter beschikking.

Mark Lambrecht, waarnemend directeur van het SCB zegt: “Het Conservatorium wil graag samenwerken met lokale actoren, zoals bijvoorbeeld de Harmonie in Jabbeke. Het jeugdmuziekatelier in Varsenare werd overgenomen door het SCB. Het is een mooie zaak dat het muziekonderwijs zo kan worden verdergezet en uitgebreid. Nu kunnen de kinderen er trouwens ook kiezen voor Woordatelier. Dit alles wordt coronaveilig georganiseerd en er wordt voortdurend bijgestuurd waar nodig.”

“De eerste reacties van de leerlingen zijn alvast zeer positief. Ze komen met plezier naar de lessen en krijgen meteen een rijke artistieke vorming mee. De aantallen zijn voor sommige cursussen nog beperkt, maar in een opstartfase –zeker in tijden van corona– is dit normaal. Men heeft er dan ook alle vertrouwen in dat het Deeltijds Kunstonderwijs in Jabbeke en Varsenare zal blijven groeien en bloeien. De uitstekende samenwerking tussen het Stedelijk Conservatorium Brugge, de Academie Brugge DKO, de Stad Brugge en de Gemeente Jabbeke staan hier garant voor!” zo besluit Mark Lambrecht.Meer nieuws uit de streek


Op maandag 21 september startte De Vlaamse …

Op dinsdag 17 en woensdag 18 november …