Lancering #8020 penvrienden

Lancering #8020 penvrienden


De coronacrisis zorgt ervoor dat het voor veel inwoners niet evident is om contact te hebben met anderen. Mensen werken van thuis uit, grootouders en personen die tot de risicogroep behoren, ontvangen geen bezoek, en digitale contacten zijn lang niet voor iedereen weggelegd. Een handgeschreven en persoonlijke brief kan dan zoveel meer betekenen! Gemeente Oostkamp doet daarom een oproep tot penvrienden in 8020.

Gezien de nood aan verbondenheid niet enkel aanwezig is tijdens een crisis, start de gemeente met het project #8020 penvriend, waarmee ze een vrijblijvend engagement wil aanwakkeren voor wie graag met andere correspondeert. Met dit project wil de gemeente de verbondenheid tussen inwoners versterken, vereenzaming tegengaan en ontmoeting ondersteunen.

Vroeger plaatste je een advertentie in de krant of tijdschrift wanneer je op zoek was naar een penvriend. Het project #8020 penvriend is bedoeld om een leuke penvriend(in) te vinden in je eigen gemeente, waarmee je kan schrijven en waarvan je ook reactie terugkrijgt. Het gaat hier om correspondentie via echte post, dus het versturen van brieven en kaarten. Bij het sturen van een brief bezorg je de ontvanger een geluksmoment en laat je zien dat je interesse hebt in waar de ander mee bezig is.

Hoe schrijf je in?

Wie interesse heeft, geeft zich op als penvriend door te mailen naar warmegemeente@oostkamp.be of te bellen naar 050 81 99 06. Laat weten wat je leuk vindt en wat je interesses zijn. Ben je bijvoorbeeld gek op reizen, houd je van sport of lees je graag? De kans is groot dat je penvriend dezelfde interesses deelt. Je wordt door de gemeente schriftelijk in contact gebracht met je #8020 penvriend(in). Geef je je op voor eind november, dan ontvang je misschien al een eerste brief of kaartje met Kerstmis!Meer nieuws uit de streek


Heel wat West-Vlamingen kwamen voor op de …

Op donderdag 19 november waren de belijningswerken …