Leer je buren kennen via Hoplr

Leer je buren kennen via Hoplr


Inwoners van de gemeente Zuienkerke kunnen vanaf november met elkaar in contact komen via het buurtplatform Hoplr. Dit is een online, besloten netwerk waarop je berichten kunt plaatsen en lezen die te maken hebben met het buurtleven. Op die manier kun je je buren beter leren kennen, spullen lenen of uitwisselen, hulp vragen voor een klusje, op de hoogte blijven van meldingen en buurtactiviteiten, en nog veel meer.

Het platform bestaat uit een overzicht met berichten, een chatfunctie, een kalender met buurtactiviteiten en een lijst van al je geregistreerde buren.

Alle gezinnen in Zuienkerke krijgen een brief in de bus met meer informatie en een unieke code om zich aan te melden. Enkel inwoners van Zuienkerke krijgen toegang tot het platform. Hoplr is gratis en reclamevrij.

Het gemeentebestuur van Zuienkerke zal vanaf eind november zelf ook berichten kunnen plaatsen, maar heeft verder geen inkijk in de buurt. Deze berichten kunnen gaan over wegenwerken, overlast, gemeentelijke coronamaatregelen, evenementen, bevragingen, … Omgekeerd kunnen inwoners ook berichten delen met het bestuur, maar alleen als ze dat zelf aangeven.

De gemeente Zuienkerke hoopt dat Hoplr een meerwaarde kan bieden in deze moeilijke coronatijden, zodat buren elkaar op een digitale manier kunnen ontmoeten en in contact kunnen blijven, elkaar kunnen steunen en helpen.

Nieuwsgierig? Surf naar www.hoplr.com voor meer informatie!Meer nieuws uit de streek


Het gemeentebestuur van Zuienkerke laat onderhouds- en …

In overleg met de burgemeester heeft het …