Lezing: Sint-Joris en de draak erkend als topstuk

Datum Event: 10/09/2020

Lezing: Sint-Joris en de draak erkend als topstuk


Het bijzonder houten beeld van de Bourgondische hertog Filips de Schone uit de kerk van Sint-Joris is definitief beschermd als Vlaams topstuk. Op donderdag 10 september om 20 uur geeft kunsthistorica Ingrid Geelen in zaal Sinjo een toelichting over het onderzoek en de interessante bevindingen die geleid hebben tot de erkenning als topstuk.

Het houten beeld is een artistieke voorstelling van Filips de Schone als de legendarische figuur Sint-Joris die de draak verslaat. Het beeld heeft een bijzonder hoge artistieke waarde en getuigt van groot vakmanschap. Het is dan ook erkend als uniek en onmisbaar Vlaams erfgoed.

Het beeld werd in het voorbije jaar uitvoerig onderzocht en bestudeerd door de experten van het Koninklijk Instituut voor Kunstpatrimonium in Brussel (KIK). Het zal daar ook nog een kleine restauratie ondergaan. Daarna komt het in volle glorie terug naar de kerk van Sint-Joris.

De lezing gaat door op donderdag 10 september. Omwille van de coronamaatregelen, zijn de plaatsen beperkt. Tickets zijn gratis, reserveren is verplicht via www.beernem.be/tickets. Vergeet ook je mondmasker niet!Meer nieuws uit de streek


Door de nieuw ingevoerde maatregelen heeft het …