Lichtkunstwerken maken Knokke-Heist extra sfeervol

Datum Event: 05/12/2020 t.e.m. 03/01/2021

Lichtkunstwerken maken Knokke-Heist extra sfeervol


Van 5 december tot en met 3 januari licht Knokke-Heist voor het derde jaar op rij op tijdens het lichtkunstfestival Light ART. Verschillende lichtkunstenaars lieten zich inspireren door de grote meesters van de kunst, zoals Keith Haring en Van Gogh. Het resultaat is een parcours doorheen de shoppingdriehoek, waarbij je lichtkunst en eindejaarshoppen kan combineren. Je kan op elk punt van het parcours starten, zodat er steeds een veilige bezoekersstroom is.

Meesters van de kunst

Dit jaar wordt het lichtkunstfestival omgedoopt tot ‘Light ART’. Knokke-Heist heeft altijd een bijzondere aantrekkingskracht uitgeoefend op artiesten, architecten, beeldhouwers en schilders. Op de meest onverwachte locaties tref je kunst aan. Bovendien kan je in een straal van 1 km² meer dan 85 galeries terugvinden. Light ART sluit daar naadloos op aan en zorgt voor de kers op de taart met minstens 8 lichtkunstwerken. Je merkt in elk kunstwerk de invloed van grote kunststromingen en ontdekt al snel de link met enkele wereldbekende kunstenaars.

Kinderparcours

Ook voor de allerkleinsten is een leuk en leerrijk parcours uitgedacht. Zij kunnen op een speelse manier kennismaken met de grootste kunstenaars aller tijden. De kunstwerken spreken tot de verbeelding en zorgen voor extra magie tijdens de wandeling.

Eindejaarshoppen

Meer dan ooit hebben mensen nood aan een weekendje weg. Knokke-Heist is zeker ook tijdens de eindejaarperiode een must-visit. Je vindt er ongetwijfeld de meest originele geschenkjes, terwijl je kan genieten van me-time. Tussen het shoppen door, waai je uit op het strand en ’s avonds schuif je de voeten onder tafel bij de meest culinaire hotspots. Ideaal om te combineren met een wandeling langs de lichtkunstwerken van Light ART.

Knokke-Heist hecht veel belang aan de veiligheid en gezondheid van de bezoekers. Uiteraard zal alles steeds worden georganiseerd binnen de mogelijkheden die de op dat moment geldende COVID-19-maatregelen toelaten.

Meer informatie op www.lightart.be.Meer nieuws uit de streek


Op donderdag 29 oktober wordt een nieuwe …

De novemberdagen staan voor de deur. Dit …