Omgevingsvergunning voor realisatie nieuwbouwproject HOOST ingediend

Omgevingsvergunning voor realisatie nieuwbouwproject HOOST ingediend


Op 26 september heeft projectontwikkelaar CAAAP de omgevingsvergunning voor de realisatie van het nieuwbouwproject HOOST op het Maes en Boereboomplein in Heist ingediend bij de gemeente. HOOST, een spectaculair ontwerp van het Parijse architectenbureau Jacob + MacFarlane is de nieuwe naam van de kleurrijke toren die op het Maes- en Boereboomplein uit de grond zal rijzen. Het verwijst naar Heist, de hoogte en het gastvrije (“host”) gevoel dat men krijgt in de appartementen. Onderaan HOOST bevindt zich het Community House, de publieke delen met onder andere de bibliotheek en evenementenruimte. Het project omvat verder ook nog de bouw van een ondergrondse parking en de heraanleg van het plein en de straten. 

Openbaar onderzoek

De procedure voorziet een openbaar onderzoek van maandag 12 oktober tot 12 november waarbij iedereen de dossierstukken kan inkijken. De plannen kan je via het publieke omgevingsloket of op afspraak ter plaatse bij de dienst Stadsontwikkeling in het stadhuis op het Alfred Verweeplein 1  inkijken.

Start van de werken tweede helft 2021

De aanvang van deze procedure betekent niet dat er onmiddellijk zal gestart worden met de werken. Het begin van de bouwwerken is pas gepland in de tweede helft van 2021. Het plein kan dus nog een geruime tijd benut worden als openbare parkeerplaats. Ook op de Agoraspace kunnen jongeren nog blijven spelen en sporten. 

Om alle geïnteresseerden zo goed mogelijk te informeren heeft de projectontwikkelaar de website www.hoostknokkeheist.be/buurt ontwikkeld waarop je het antwoord vindt op de meest voorkomende vragen. Vind je het antwoord op jouw vraag niet onmiddellijk terug? Dan kan je telefonisch of via mail contact opnemen met CAAAP via hoost@caaap.be of 09 242 90 30.Meer nieuws uit de streek


Op donderdag 29 oktober wordt een nieuwe …

De novemberdagen staan voor de deur. Dit …