Ontdek de Korte Keten in Oostkamp

Ontdek de Korte Keten in Oostkamp


Copyright foto: oostkamp.be

Korte Keten staat in de spotlights tijdens de ‘Zomer van de Korte Keten 2020’ van provincie West-Vlaanderen. Gemeente Oostkamp wil daar ook volop op inzetten door klanten van de Korte Keten, dagjestoeristen en toevallige passanten naar de Oostkampse producten te leiden. Door de krachten te bundelen voor een lekkere picknick en door een mooie fietsroute uit te stippelen, zet de gemeente Oostkamp deze zomer de lokale en verse Korte Keten producenten in de schijnwerpers.

Het belang van Korte Keten

Met de Korte Keten legt je voeding een zo kort mogelijke weg af van producent tot consument. Er zijn dus geen of heel weinig tussenschakels. En dat heeft zo zijn voordelen: je weet perfect waar je voedsel vandaan komt en de producent verdient een eerlijke prijs voor zijn mooie werk.

Hoevepicknick als zomerse ontdekking

Mag jouw fiets- of wandeltocht ook wel eens iets meer zijn? Wil je ongedwongen en zorgeloos genieten van de rustige groene omgeving? Gewoon puur en ook wel erg lekker genieten van je uitstap? Dan moet je zéker eens een Oostkampse hoevepicknick bestellen en de pracht van Oostkamp ontdekken langs de nieuw uitgestippelde hoeve-fietsroute!

Deze 6 hoeves bieden een picknick aan op de boerderij:

  • Wijngaard Merula – Lettenburgstraat 5 in Moerbrugge
  • Vers varkentje – Hertsbergeveldstraat 5 in Hertsberge
  • T’Ambrozijn – Stokhovestraat 32 in Waardamme
  • De Decanatushoeve – Proosdijstraat 123 in Hertsberge
  • Bioboerderij Vermeulen – Tuinbouwstraat 2 in Ruddervoorde
  • Moo boerderij – Beverhoutstraat 37 in Moerbrugge

Verwacht je aan een rijkelijk gevulde picknickmand met heerlijk verse, gezonde en smaakvolle producten die klaar staat op een exclusieve #8020 picknickbank. Op sommige hoeves kun je ook op ontdekking op de boerderij of in de wijngaard!

Een picknick reserveer je vooraf bij de locatie waar je wil gaan genieten. De prijs voor een picknickmand bedraagt 15 euro voor volwassenen, en 12 euro voor kinderen.

Relanceplan KERNgezond

Deze actie is één van de vele binnen het relanceplan KERNgezond dat de zomer in 8020 kleur geeft. Daarbij biedt Oostkamp op een leuke manier activiteiten aan inwoners en bezoekers aan, en geeft tegelijk de lokale economie een boost. Het initiatief van deze Korte Keten hoevepicknick past helemaal binnen de KERNgezond filosofie. Ontdek alle initiatieven op de website.Meer nieuws uit de streek


Hoewel de werkloosheid momenteel stijgt ten gevolge …

Het opgepompt werfwater van de werf Rodenbach …