Oostkamp viert 11 november op alternatieve manier

Oostkamp viert 11 november op alternatieve manier


2020 is een bijzonder jaar. Bijeenkomsten zijn moeilijk en door de heropflakkering van het coronavirus zelfs helemaal niet aan de orde. Toch wil de gemeente 11 november niet zomaar laten voorbijgaan. Een hulde aan de overleden soldaten hoort hier uiteraard bij. Maar ook inwoners kunnen – op een veilige manier –stilstaan bij het verleden aan de hand van een fietstocht.

De burgemeester zal op 11 november namens het volk bloemen neerleggen op de verschillende begraafplaatsen. Dit gebeurt zonder andere aanwezigen. In de plaats van de plechtigheid ter plaatse, wordt een digitale 11-novemberboodschap voorzien op Facebook en de gemeentelijke website.

Wil je zelf ook even stilstaan bij deze herdenking? Dan kan dat aan de hand van een fietstocht die twee jaar geleden in samenwerking met de gemeente Wingene en de heemkringen werd opgemaakt naar aanleiding van 100 jaar bevrijding. Twee fietslussen voeren je langs diverse info- en herdenkingspunten in de regio. Volg hierbij uiteraard de coronarichtlijnen. In de periode rond 11 november vind je in OostCampus een papieren versie van deze route. De Oostkampse route kan je ook downloaden voor gps op RouteYou.Meer nieuws uit de streek


Op donderdag 19 november waren de belijningswerken …