Oproep 8020 in ’t licht

Oproep 8020 in ’t licht


De donkere wintermaanden staan voor de deur. In 2020 misschien nog meer dan andere jaren een periode waarin het belangrijk is elkaar met licht en warmte te onthullen. Zeker op een dag als 1 november, wanneer wordt stilgestaan bij mensen waarvan we afscheid hebben moeten nemen. Vandaar de oproep om op zondag 1 november een kaars op je oprit of in je voortuin te plaatsen (of een lichtje voor je raam) om zo 8020 te verlichten.

De coronamaatregelen dagen iedereen uit om op een andere manier samen te komen. warmte en nabijheid zijn nu meer dan ooit prioritair, al kan dat niet fysiek. En dit niet enkel voor kwetsbaren of mensen in eenzaamheid, iedereen heeft daar baat bij. Het is dan ook het doel om van 8020 een gemeente te maken die oplicht van warmte en solidariteit. Dit door een aantal initiatieven onder de noemer ‘8020 in ’t licht’.

Een van die initiatieven is de oproep om op zondag 1 november een (tuin)kaars op je oprit of in je voortuin te plaatsen (of een lichtje voor je raam) waardoor 8020 wordt verlicht. De coronacrisis maakte afscheid nemen nog nooit zo moeilijk. Met een klein gebaar, druk je je steun uit!Meer nieuws uit de streek


Heel wat West-Vlamingen kwamen voor op de …

Op donderdag 19 november waren de belijningswerken …