Opus 2021 van Heliopsis wordt Opus 2022

Opus 2021 van Heliopsis wordt Opus 2022


Door de strenge maatregelen ten gevolge van de Covid-19-crisis, kan de driejaarlijkse show Opus 2021 van dansgroep Heliopsis die gepland was voor mei volgend jaar, niet doorgaan. De leiding van de dansgroep heeft samengezeten met het aangestelde Covid-preventieteam van het CC Scharpoord. Daaruit werd besloten dat de Opusshow onmogelijk in een volle zaal van meer dan 400 aanwezigen kan gebracht worden ten gevolge van de opgelegde protocollen. Daarbij komt nog eens dat alle groepen aan mekaar vasthangen en als die in bubbels van 50 moeten verdeeld worden, zou het volledige concept van de show totaal verloren gaan. Opus 2021 wordt bijgevolg verplaatst naar mei 2022, hopelijk op een moment dat alles weer ‘groen’ en normaal zal zijn.

Er werd een creatieve oplossing gevonden om volgend jaar in elk geval ‘op het podium te dansen’, al zal het volgens een ander concept zijn, en met een beperkt publiek. In het Hemelvaartweekend van 13 tot en met 16 mei 2021 wordt de eerder geplande show ‘Heliopsis Allstars’ gebracht met Liesbeth en haar dansers van Modern 2, 3 & 4 en Street 3 & 4.

De week erop tijdens het Pinksterweekend van 21 tot en met 23 mei 2021 wordt aan het publiek de ‘DGH X Corona Film’ voorgesteld. Deze film brengt choreografieën van de kinder- en jongerengroepen die vooraf zullen opgenomen worden. De opnames ervan gebeuren als tijdens een echte show, met belichting en decor, make-up en bijpassende kostuums op het podium van het Cultuurcentrum Scharpoord, met als publiek de andere dansers van de groep.Meer nieuws uit de streek


Ondanks de coronacrisis verwacht het gemeentebestuur in …

Sinds deze maand publiceert het gemeentebestuur elke …