Park De Valkaart wordt mooier

Park De Valkaart wordt mooier


Vanaf maandag 31 augustus starten werken in domein De Valkaart. De visvijver (kant Stationsstraat) wordt aangepakt en er komt een ligweide achter villa ‘t Valkennest. De werken passen binnen het parkbeheerplan voor het Beukenpark, Hogedreef en De Valkaart.

In 2015 stelde de gemeente een studiebureau aan om een parkbeheerplan op te maken voor het Beukenpark, Hogedreef en De Valkaart. Dit is een toekomstvisie om van deze parken een samenhangend en kwalitatief groendomein te maken. Via een enquête en tijdens een parkwandeling konden bezoekers, gebruikersgroepen en omwonenden hun mening geven.

Op basis daarvan werd het parkbeheerplan opgesteld. Eén van de punten in dit plan is het historisch parkgedeelte (groenzone rond villa ’t Valkennest) restaureren en oude parkbomen beschermen door concurrerende beplanting weg te nemen.

Vanaf 31 augustus start een volgende fase van de uitwerking van dit parkbeheerplan waarbij werk gemaakt wordt van de visvijver aan de Stationsstraat en een ligweide achter ‘t Valkennest.

Aard van de werken

De vijver ter hoogte van de Stationsstraat wordt als visvijver gerestaureerd. Het slib uit de vijver wordt verwijderd en afgevoerd. Er worden 8 visstekken aangelegd waar de vissers kunnen zitten. Er wordt ook een ligweide aangelegd aan de achterkant ’t Valkennest. Er komt een grondheuvel met 4 houten ligbedden. Het wordt zo een aangename plek om bij mooi weer van het park te genieten.

Aantal parkeerplaatsen niet bruikbaar

Door de ligging van de werfzones zullen de werken geen of weinig invloed hebben op de omgeving. Enkel ’t Valkennest zal tijdelijk enkel via De Schakel bereikbaar zijn. De werfzones worden rondom met werfnet afgebakend. Op de parking aan het Bad Nauheimplein zal een werfkeet geplaatst worden en worden materialen gestockeerd. Hierdoor zullen een aantal parkeerplaatsen tijdelijk niet bruikbaar zijn.

Vragen? Neem dan contact op met de medewerkers van de dienst Publieke Ruimte via 050 819 880 of openbarewerken@oostkamp.be.Meer nieuws uit de streek


Vanaf vandaag lanceren alle Belgische hulpverleningszones een …

In het kader van het relanceplan blijft …