Postzegels inzamelen met een doel!

Postzegels inzamelen met een doel!


Randy Geldhof uit Beernem richtte een aantal maanden geleden de non-profitorganisatie Postzegels Zonder Grenzen op. Hiervoor zamelt Randy postzegels in voor zieke kinderen over heel de wereld. Hij vertelt ons graag meer over zijn nobel doel!

“Als kind van 10 jaar ben ik sporadisch postzegels beginnen verzamelen. Mijn eerste postzegels kreeg ik van mijn broer, vader en grootvader”, gaat Randy van start. “Eén keer heb ik er gekocht, als 12-jarige. Toen kon je in de krantenwinkel een pakketje van 100 afgestempelde postzegels kopen, mooi gepresenteerd in een doorzichtige verpakking, voor 15 Belgische frank. Dit betekende voor mij drie weken mijn drinkgeld opsparen! Het bleef echter bij die ene aankoop. Ik heb niet toegegeven aan de verslaving en mijn voornaamste interesse verdween. In de loop der jaren kreeg ik van familie en vrienden wel nog enkele verzamelingen.”

“Dit voorjaar had ik 4.000 Belgische en 13.000 buitenlandse postzegels. Het is een verzameling zoals in de meeste families: geen antieke postzegels, geen speciale reeksen, geen volledige jaartallen, geen First Day Covers. Mijn verzameling verkopen op het internet was te omslachtig en tijdrovend. Bovendien kopen veel verzamelaars collecties op, om ze vervolgens door te verkopen. Na het lezen van het boek ‘De Valstrik van de Filatelie’ besloot ik mijn verzameling te schenken aan een goed doel.”

Randy vervolgt: “Ik kwam op het idee om de postzegels een originele, nieuwe bestemming te geven. Ik heb alle postzegels verdeeld in enveloppes met telkens 100 postzegels. Die enveloppes worden meegenomen door dokters of verpleegsters van ngo’s in het buitenland, en aan zieke kinderen in hospitalen geschonken. Het zal een echte verrassing zijn voor die kinderen! Het is eveneens voor hen een zuiver begin om kennis te maken met de wereld van de postzegel. Dit project, dat niet eenmalig is, heb ik de naam Postzegels Zonder Grenzen gegeven. Heel wat enthousiastelingen hebben mij reeds postzegels geschonken, waardoor ik tot op heden 125.000 postzegels heb ingezameld!”

Randy heeft het doel om tegen eind december van dit jaar het aantal postzegels te vertienvoudigen. Want dan worden ze tijdens de Warmste Week van Studio Brussel verdeeld onder de vertegenwoordigers, die ze vervolgens naar het buitenland zullen meenemen. “Alle postzegels zijn welkom, afgestempeld of postvrij, alsook gefrankeerde enveloppen. Postzegels op fragment worden bijgeknipt, afgeweekt, gedroogd en gecontroleerd. Een monnikenwerk, maar ik doe dit steeds met veel liefde en plezier”, besluit hij. Mensen die op zolder of ergens in een kast nog postzegels liggen hebben, mogen die dus altijd schenken aan Randy: PZG t.a.v. Randy Geldhof, Damsestraat 9 8730 Beernem!

Meer informatie vind je op www.postzegelszondergrenzen.be.Meer nieuws uit de streek


Na vaststelling van grafschennis op verschillende begraafparken …

De werken aan de stationsomgeving schieten goed …