Proefopstelling met parkeervakken in Knesselarestraat

Proefopstelling met parkeervakken in Knesselarestraat


In samenwerking met Agentschap Wegen en Verkeer staat er momenteel een proefopstelling met parkeervakken in een deel van de Knesselarestraat. Deze proefopstelling moet zorgen voor veiliger verkeer.

In de Knesselarestraat, tussen de Oudezakstraat en de Beernemstraat, ontstonden er dikwijls opstoppingen wat zorgde voor gevaarlijke situaties. Dit kwam doordat er soms veel auto’s na elkaar geparkeerd stonden over een grote lengte. Daardoor werd tweerichtingsverkeer bemoeilijkt. Tijdens minder drukke momenten, en dus ook minder geparkeerde wagens, werd er dan weer te snel gereden.

Nu staan er een aantal parkeervakken afwisselend aan beide kanten van de straat. Zo kan er gemakkelijker uitgeweken worden als er een tegenligger komt. Ook wordt op die manier een slalomeffect gecreëerd, wat de snelheid doet afremmen.

“Deze proefopstelling blijft een drietal maanden staan. Bewoners kunnen met hun opmerkingen en suggesties terecht bij onze dienst Mobiliteit via mobiliteit@beernem.be. Daarna zullen we de proefopstelling evalueren”, aldus burgemeester Jos Sypré.Meer nieuws uit de streek


Na vaststelling van grafschennis op verschillende begraafparken …

De werken aan de stationsomgeving schieten goed …