Proefopstelling parkeervakken in Knesselarestraat

Proefopstelling parkeervakken in Knesselarestraat


In samenwerking met Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) komt er een proefopstelling met parkeervakken in de Knesselarestraat. Een aantal parkeervakken zullen afwisselend aan beide kanten van de straat worden aangeduid. Je zal dan gemakkelijker kunnen uitwijken als er een tegenligger komt. Ook wordt zo een slalomeffect gecreëerd, wat de snelheid doet afremmen.

Bij de opmaak van het mobiliteitsplan werd een studie gewijd aan de doortocht in Oedelem Centrum. Er wordt momenteel aan één kant geparkeerd in de Knesselarestraat, soms over een grote lengte. Op drukkere momenten is dubbelrichtingsverkeer soms moeilijk aangezien er weinig uitwijkmogelijkheid is. Dit leidt tot opstoppingen en gevaarlijke situaties.

Tijdens minder drukke momenten wordt er dan weer te snel gereden. Daarom komt er een proefopstelling met parkeervakken aan beide kanten van de Knesselarestraat. De wegmarkeringen zullen, als de weersomstandigheden het toelaten, in de loop van september aangebracht worden voor minstens drie maanden.

Het betreft een proefopstelling. Opmerkingen en suggesties zijn welkom en kan je mailen naar mobiliteit@beernem.be Daarna volgt een evaluatie.Meer nieuws uit de streek


Na vaststelling van grafschennis op verschillende begraafparken …

De werken aan de stationsomgeving schieten goed …