Schattenzoektochten van Vlieg waren groot succes

Schattenzoektochten van Vlieg waren groot succes


De samenwerking van de bib van Beernem samen met het Trefhof/Plukhof Beernem, heeft heel wat kinderen toch nog een plezante zomer gegeven. In het Trefhof konden de kinderen een zoektocht doen. Er was een route uitgestippeld van 2 km waarbij de kinderen verschillende opdrachten oplosten om uiteindelijk de code te kraken en de schatkist te bemachtigen. De zoektocht was heel de zomer toegankelijk en stond in het teken van de klank van de natuur: fluiten op gras, zoemen van de bijen, … Het hindernissenparcours maakte het helemaal af, vonden de winnaars zelf.

In de bib kwamen de 7 kinderboekenfiguren tot leven in verschillende speelse opdrachten. Voor het eerst was het een volledig digitale zoektocht buiten. De (groot)ouders scanden een QR-code en konden zo op pad met hun (klein)kinderen om samen te dansen en te zingen met de Mestkever, gekke bekken te trekken en foto’s te nemen met de Boeboeks, zoeken met Wally en te brullen met de Gruffalo.

Het doel van deze schattenzoektochten was vooral de kinderen en de (groot)ouders samen een leuke tijd te bezorgen, wat vakantie in eigen gemeente. Wanneer de schattenjagers beide zoektochten deden, konden ze een postkaart invullen om kans te maken op een extra prijs.

Op zaterdag 26 september werden in bijzijn van Schepen Patricia Waeniers en burgemeester Jos Sypré en de mensen van het Trefhof Mieke Verloigne en Dominque Van Belle en voor de bib Ellen Reddé, de prijzen uitgereikt.

Wonnen een boek: Verbouwhede Mauro, Eline Van Daele, Fauve Martens, Astrid Van De Merlen, Linde Baetens, Marit Devolder, June Vandenbroele, Felix Baute, Emiel De Baets Quiten en Elise Van Langenhove, Simon Van Belle, Raphaël De Ketelaere, Jeppe De Rycke, Jules Vermeulen.

Wonnen een boekenbon: Yaro Injon, Wout De Backer, Camille Vonck.Meer nieuws uit de streek


Na vaststelling van grafschennis op verschillende begraafparken …

De werken aan de stationsomgeving schieten goed …