Sporten opnieuw mogelijk voor kinderen jonger dan 12

Sporten opnieuw mogelijk voor kinderen jonger dan 12


Het aantal coronabesmettingen in Beernem is aanzienlijk verminderd. Dit heeft ertoe geleid dat de gemeente gedaald is van alarmfase 4 naar alarmfase 2. Daarom laat de burgemeester indoor- en outdoor sportactiviteiten in clubverband opnieuw toe vanaf maandag 16 november. De mondmaskerplicht in de stationsomgeving van Beernem blijft gelden.

Sporten in clubverband opnieuw toegelaten

Sporten in georganiseerd clubverband is dus opnieuw mogelijk. Indoor en outdoor sportactiviteiten zijn nog altijd enkel toegelaten voor kinderen tot en met 12 jaar. De wedstrijden en de trainingen mogen slechts bijgewoond worden door 1 gezinslid van de deelnemers.

Vanaf 13 jaar kan je enkel buiten sporten en met maximum vier personen. Hou hierbij ook rekening met de social distancing.

Professionele sporters mogen trainen en deelnemen aan wedstrijden. Deze kunnen enkel plaatsvinden zonder publiek.

Mondmaskerplicht

Voorts blijft het dragen van een mondmasker verplicht in de volledige stationsomgeving van Beernem, behalve voor kinderen tot en met 12 jaar. Draag dus een mondmasker van zodra je op de parking, de toegangsweg naar de perrons of rond de fietsenstalling bent.

Hou er rekening mee dat er ook een mondmaskerplicht geldt in de drukste delen van Bulskampveld (parkings, centrale as, hondenweide, speelplein, cafetaria, kasteel, hoeve Colpaert, …).

Klassen kunnen terecht in O.C.

De burgemeester besliste ook om O.C. De Kleine Beer vanaf maandag 16 november opnieuw open te stellen, zodat lagere scholen er terecht kunnen voor culturele activiteiten.Meer nieuws uit de streek


De Oudezakstraat en de M. Matthysstraat worden …

Veel fietsers gaan zonder licht op pad. …