Stefaan Degand met Poète Maudit in de huid van Paul Verlaine

Datum Event: 23/10/2020

Stefaan Degand met Poète Maudit in de huid van Paul Verlaine


Op vrijdag 23 oktober om 20 uur is er in Scharpoord de voorstelling Poète Maudit van Florestan Bataillie met Stefaan Degand. In dit stuk kruipt Stefaan Degand in de huid van de dichter Paul Verlaine. Het leven van deze enfant terrible van de Franse poëzie is op z’n minst turbulent te noemen. Het staat bol van alcoholmisbruik, vrije liefde en misdaad. Hij is bekend om zijn rivaliteit met collega Arthur Rimbaud, wat escaleerde in een schietpartij in een Brussels hotel, waar hij 18 maanden cel voor kreeg. En toch, ondanks dat tragische leven zit er zoveel schoonheid in zijn poëzie.

Gedichten van Verlaine op muziek van Debussy en Fauré

Deze voorstelling plaatst gedichten van Verlaine op muziek van Claude Debussy en Gabriel Fauré, twee componisten die veel bewondering hadden voor de dichter en in nauw contact stonden met hem. De muziek wordt gebracht door de internationaal gerenommeerde bas-bariton Werner Van Mechelen (laureaat Koningin Elisabethwestrijd), het jonge Desguin Strijkkwartet (winnaar Supernova 2019) en pianist Florestan Bataillie alsook de theatertekst is van zijn hand.

Tickets zijn enkel telefonisch (050 630 430) of via de balie van Scharpoord te verkrijgen. Op die manier kan het Cultuurcentrum alles op een veilige manier indelen. Tickets kosten 16 euro.Meer nieuws uit de streek


Herfst betekent regen en wind, maar ook …

Ondanks de coronacrisis verwacht het gemeentebestuur in …