Strengere coronamaatregelen in Beernem

Strengere coronamaatregelen in Beernem


Het coronavirus is nog steeds niet onder controle. Ook in Beernem stelt men een stijging van het aantal besmettingen vast in alle leeftijdscategorieën. Daarom neemt de burgemeester extra lokale maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Hij besliste om vanaf donderdag 29 oktober de sportaccommodaties en het gemeenschapscentrum te sluiten. Dit heeft uiteraard gevolgen voor het verenigingsleven in Beernem. Ook legt de burgemeester een mondmaskerplicht op in de stationsomgeving van Beernem.

Vlaanderen besliste om sportactiviteiten vanaf 12 jaar te verbieden. Burgemeester Jos Sypré gaat nog een stap verder en verbiedt alle sportactiviteiten voor kinderen onder de 12 jaar. Dat houdt in dat trainingen, competities en oefenwedstrijden, zowel outdoor als indoor, ook voor -12-jarigen verboden worden in Beernem. De sportaccommodaties zullen niet meer toegankelijk zijn. Deze maatregel gaat in vanaf donderdag 29 oktober en geldt voor onbepaalde duur.  

Individueel sporten (buiten clubverband) tot maximum 4 personen, outdoor kan wel nog.

De burgemeester besliste om O.C. De Kleine Beer, Het Schepenhuys en de Sinjo te sluiten vanaf donderdag 29 oktober. Deze beslissing is genomen in navolging van het verbod op socio-culturele activiteiten, opgelegd door Vlaanderen.

Voorts voert de burgemeester ook in de stationsomgeving een mondmaskerplicht in.Meer nieuws uit de streek


De Oudezakstraat en de M. Matthysstraat worden …

Veel fietsers gaan zonder licht op pad. …