Vernieuwing zebrapaden in Damme-centrum

Vernieuwing zebrapaden in Damme-centrum


In Damme-centrum bevinden zich enkele zebrapaden in mozaïekkasseien. Deze zijn dringend aan herstelling toe. De werken zullen bij gunstige weersomstandigheden plaatsvinden van 19 oktober tot 18 november. Voor de werken moet een deel of de volledige rijbaan worden afgesloten.

De 4 zebrapaden die worden hersteld, bevinden zich tegenover het Snoephuisje (brugwachtershuisje) in de Damse Vaart-Zuid richting Sifon, ter hoogte van bistro Soetkin in de Damse Vaart-Zuid richting Brugge, ter hoogte van bistro Soetkin in het begin van de Kerkstraat, en tegenover de ingang van het voormalige rusthuis in de Kerkstraat.

Planning

Fase 1 loopt van 19 tot en met 25 oktober. De helft van het zebrapad aan het Snoephuisje (kant centrum) en de helft van de zebrapaden in de Kerkstraat (kant stadhuis) worden onder handen genomen.

Van 26 oktober tot en met 2 november is het zebrapad aan bistro Soetkin in de Damse Vaart-Zuid aan de beurt.

Tijdens de derde fase, van 3 tot en met 6 november, krijgt de andere helft van het zebrapad aan het Snoephuisje (kant vaart) een opknapbeurt.

Tijdens de laatste fase, van 9 tot en met 18 november, worden de twee zebrapaden in de Kerkstraat vernieuwd.

Omleiding

Voetgangers en fietsers kunnen altijd door.

Het gemotoriseerd verkeer (tot 2,6 meter breed) kan bij de werven in de Kerkstraat en de Damse Vaart-Zuid richting Sifon (fases 1, 3 en 4) beurtelings door.

Van 26 oktober tot en met 2 november (fase 2) is de Damse Vaart-Zuid doodlopend aan Dammebrug richting Brugge. Het verkeer kan omrijden via de Dammesteenweg en Koolkerkesteenweg, Brugse Steenweg en Jules van Praetstraat.

Het doorgaand verkeer breder dan 2,6 meter is verboden in de Kerkstraat tussen de Damse Vaart-Zuid en de Oude Sluissedijk van 19 tot en met 26 oktober en van 9 tot en met 18 november (breed landbouwverkeer kan omrijden via de Polderstraat en de Damse Vaart-Zuid), en in de Damse Vaart-Zuid tussen Dammebrug en de Slekstraat van 3 tot en met 6 november.Meer nieuws uit de streek


Stad Damme organiseert op 6 oktober van …

Nergens in België zijn er meer escape …