Zet een papieren bloem voor je raam

Zet een papieren bloem voor je raam


In het kader van de Warmste Week wil Watafrik in deze donkere maanden de straten wat opfleuren met papieren bloemen. De organisatie heeft daarom aan burgemeester Graaf Leopold Lippens gevraagd of hij de bevolking kan oproepen om een papieren bloem te maken en deze thuis voor het raam te plaatsen. Het gemeentebestuur werkt uiteraard graag mee aan deze hartverwarmende actie. Heel wat Knokke-Heistenaars zijn heel bedreven in het creëren van dergelijke bloemen. Normaal gebeurt dit in het zomerseizoen op het strand, maar nu kun je dus met het hele gezin deze florale creativiteit ook voor de haard uitproberen. Via deze link vind je alvast voldoende inspiratie. 

Inwoners worden verzocht ook een foto te nemen en op te sturen naar bloemenactie@watafrik.org. De maker of inzender van de mooiste bloem wordt dan in december in de bloemetjes gezet. Tijdens de winterzonnewende op maandag 20 december, de kortste dag van het jaar, is het de bedoeling dat je je bloem aan iemand geeft die een attentie kan gebruiken. “De tijden zijn wat ze zijn en ieder spatje vrolijkheid kan ons zeker helpen”, aldus Herman Gevers, voorzitter van Watafrik.

Het gemeentebestuur hoopt dat zeer binnenkort een aantal buurten in de gemeente een mooie bloemenwandeling uitstippelen. Papieren bloemen maken is minder moeilijk dan je denkt en een leuke bezigheid, vooral wanneer het bij iemand een glimlach tevoorschijn tovert!Meer nieuws uit de streek


De coronacrisis treft de sectoren cultuur, jeugd …

De lokale politie Damme/Knokke-Heist pakte op dinsdag …