47ste Heksenstoet uitgesteld

47ste Heksenstoet uitgesteld


Copyright foto: heksenstoet.be

Heksenstoet 2021 wordt Heksenstoet 2022! Normaal stond de 47ste editie van de Heksenstoet gepland op 25 juli 2021. Helaas slaat het coronavirus opnieuw hardnekkig toe. Na veel denkoefeningen en overlegmomenten besliste het bestuur om de eerstvolgende editie uit te stellen naar 2022.

“In normale tijden waren de werkgroepen al druk bezig met de voorbereiding van de volgende Heksenstoet. Vanaf november vliegt iedereen er traditioneel in! Maar door de coronacrisis zijn voorbereidingen momenteel niet mogelijk. “Na het invullen van het COVID Event Risk Model, wat verplicht is voor alle evenementen, hebben we vastgesteld dat het absoluut onmogelijk is om de Heksenstoet coronaproof te laten doorgaan”, klinkt het.

“Als de gezondheidssituatie beter wordt, dan leeft de gedachte om een kleinschalig alternatief programma uit te werken rond de laatste zondag van juli in 2021. Maar het is nu nog te vroeg om daar een beslissing over te nemen.” Hoogstwaarschijnlijk wordt het dus wachten tot 31 juli 2022 vooraleer er weer heksen in Beselare te zien zijn.Meer nieuws uit de streek


De oude gemeenteschool in Beselare is een …

Hobbyfotograaf? Populaire Instagrammer? Breng jij Zonnebeke uniek …