Burgemeester Ieper sluit pitazaak na meerdere inbreuken

Burgemeester Ieper sluit pitazaak na meerdere inbreuken


Iepers burgemeester Emmily Talpe legt een pitazaak in het centrum een tijdelijke sluiting van een week op. De politie stelde er herhaaldelijk inbreuken op de coronamaatregelen vast.

De pitazaak is sinds de sluiting van de horeca enkel open voor afhaal. De afgelopen week constateerde de politie bij controles echter meerdere overtredingen inzake het niet-naleven van de coronamaatregelen. Die werden ook beboet. De eigenaar werd uitgenodigd op een hoorzitting met de burgemeester, maar kwam niet opdagen.

Burgemeester Emmily Talpe: “Om de verspreiding van het coronavirus maximaal tegen te gaan is het cruciaal dat iedereen de maatregelen naleeft. We zetten maximaal in op sensibilisering en de betrokken uitbater werd ook gewaarschuwd. Maar uiteindelijk is handhaving wel het sluitstuk. Gezien de risico’s voor de volksgezondheid heb ik dan ook niet geaarzeld om strengere maatregelen te nemen. We leggen de zaak een sluiting van een week op. Ook eenmaal de zaak weer mag openen, zullen we er strikt op toezien dat de maatregelen worden opgevolgd. Indien niet, zal een langere sluiting worden opgelegd.”Meer nieuws uit de streek


Op maandag 30 november wordt het Kruitmagazijn …

Neem of nam jij mooie foto’s van …